Top 20 live reviews van 2016

Geschreven door op 28 december 2016 om 14:10
5sos uitverkocht, 5 Seconds Of Summer uitverkocht (5SOS) - Fotocredits Lovebugjmacer - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

2016 stond weer vol met de mooiste, gaafste of gezelligste concerten! Wil jij even terug denken en genieten aan dit mooie moment? Hier de top 20 live reviews van 2016! Wil je graag de volledige review lezen? Klik dan op de linkjes in de tekst!

1. Jessie J in de Heineken Music Hall

Op Dinsdag 16 februari stond de zangeres in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De achtergrondzangeressen van Jessie warmden het publiek op met het voorprogramma en de zaal zong volop mee! Het is ook het laatste concert van haar Sweet Talker-tour, dus een beetje nostalgische Jessie kon niet missen.

2. Textures in 013

Veel uitverkochte shows voor Textures! Op zaterdag 13 februari stonden ze in de 013 in Tilburg. Als voorprogramma bracht de band Unchained Reality en Pelgrim mee. Met het nieuwe album Oceans Collide trakteert de band 013 op een portie progmetal. Natuurlijk kwamen er ook nummers van de oudere albums langs, zo ook de echte ‘sing-alongs’ van de band!

3. Halsey in de Melkweg

Electropopzangeres Halsey stond op vrijdag 26 februari op het podium van de Melkweg in Amsterdam! Dit was voor de zangeres de eerste keer in Nederland en ze vond het super! “Someone once told me the Netherlands is supposed to be a quiet country… I think they are wrong,” zegt de zangeres als haar publiek voor de zoveelste keer oorverdovend gilt.

4. The 1975 in de Heineken Music Hall

Op 1 april stond The 1975 in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Nee, het is echt geen grapje, de show is zelfs uitverkocht! Vanaf 5 uur is het rondom de Heineken Music Hall al vol met fans en pas om half 7 mogen ze door de deuren naar binnen. Frontman Matty laat zijn beste dansmoves zien en is erg onder de indruk over de volle zaal. In oktober 2014 waren ze in Nederland en speelden ze in de TivoliVredenburg, dat is nogal een verschil ja!

5. DNCE in de Melkweg

Van een grote Ahoy Rotterdam met de Jonas Brothers naar een de zaal van de Melkweg, dat is nogal een verandering! Dit was het eerste concert in Nederland voor de nieuwe band van Joe Jonas. De band was nog druk bezig met het schrijven van muziek, maar een tekort aan nummers hadden ze niet! Dan spelen we toch gewoon wat covers! Het was een echt feestje en de fans kunnen niet wachten tot de band met het nieuwe album opnieuw naar Nederland komt!

6. Troye Silvan in Paradiso

Op 10 mei stond Troye Silvan in een uitverkochte Paradiso in Amsterdam! In het voorprogramma staat de Noorweegse zangeres Astrid S, het publiek gaat los als ze Drake’s Hotline Bling covered! Als Torye om half 9 het podium betreed wordt het gegil pas echt hard. Zo erg dat hij het gevoel krijgt in een orkaan te staan, toch vond hij zelf dat hij dat niet verdiende. Niet alleen tijdens het concert, maar ook na het concert laat de zanger weten erg veel van zijn Amsterdamse fans te houden!

7. Rod Stewart in de Ziggo Dome

Rod Stewart in de Ziggo Dome! 71 jaar en nog steeds op het podium! Op hetzelfde moment gaven te Toppers een concert in de Amsterdam Arena, maar bij Rod Stewart was het net zo gezellig! In het begin is het qua mix niet helemaal goed afgesteld, maar dit wordt in de loop van de show bijgesteld. En het leek niemand op te vallen, want behalve muziek maken was er nog veel meer entertainment op het podium te zien!

8. 5 Seconds of Summer  in de Ziggo Dome

Op 21 mei geeft 5 Seconds of Summer een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De review is geschreven door twee superfans die bij ons kaartjes hadden gewonnen voor het concert! En wat was het leuk! Ze zijn nog beter live als op het album! Tijdens het concert zijn de jongens niet alleen bezig met het maken van muziek en het entertainen van fans, waar de jongens nog meer mee bezig zijn? Elkaar plagen natuurlijk!

9. Frank Turner in het Amsterdamse Bostheater

Met als voorprogramma de bands Call it off en Tim van Tol, staat Frank Turner op het podium midden in het Amsterdamse bos. De zanger laat al snel weten dat het niet een standaard show gaat worden. Er worden oude en onbekende nummers gespeeld en ook akoestische versies van zijn nummers komen voorbij! Een show van Frank kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder een gezonde dosis droge humor tussendoor.

10. Nickelback in de Ziggo Dome

Nickelback in de Ziggo Dome! Ondanks dat Nickelback op het lijstje met meest gehate bands is beland, zijn de trouwe fans van Nickelback nog steeds erg enthousiast over de concerten die de band geeft. Nieuwe nummers kwamen voorbij, maar vooral de klassiekers waren te horen die avond. Tijdens een van deze klassiekers mochten zelfs twee fans het podium opkomen om mee te zingen!

11. Moose Blood in Patronaat

Op 28 september staat de Engelse band Moose Blood in het Haarlemse Patronaat. Met de carrière van Moose Blood gaat het goed! Vorig jaar stonden ze nog in het voorprogramma van Man Overboard en dit jaar stonden ze met maar liefst twee headline shows in Nederland! Frontman Eddy Brewerton wint de harten van alle tienermeisjes door te zeggen dat alle fans voorzichtig met elkaar moeten zijn. Er wordt niet veel gepraat, maar de band laat de muziek voor zich spelen!

12. Architects in de Melkweg

Een nieuw album All Gods Have Abandoned Us is natuurlijk een reden om te touren! Zo stonden ze op 18 oktober op het podium van de Melkweg in Amsterdam. Burry Tomorrow en Stick To Your Guns mogen voor de band openen. Deze tour is voor de mannen van Architects extra emotioneel. Gitarist Tom Searle overleed afgelopen zomer op 28-jarige leeftijd. Toch besloot de band om op tour te gaan, maar Tom is bij iedereen in gedachten aanwezig. Aan het eind van de avond volgt er een mooie speech en de hele zaal is stil. Op het moment dat Sam lijkt te breken begint het publiek een oorverdovend applaus. Drummer en broer van Tom zit tijdens de speech met een handdoek over zijn hoofd, voor hem is dit natuurlijk extra emotioneel.  Zeker een avond om te onthouden!

13. Aurora in TivoliVredenburg

Op donderdag 19 oktober stond de Noorse zangeres Aurora op het podium. Van begin tot eind is het optreden een emotionele rollercoaster en dan te bedenken dat ze nog maar 20 jaar is. Ze neemt de tijd om op een hele bescheiden wijze haar oprechte dank uit te spreken naar haar fans en zegt dat ze van het herfstweer in Utrecht heeft genoten. Zelf pinkt ze ook een traantje weg als de sfeer emotioneel wordt. “You’re not the only one crying” en “Yay emotions” werd er geroepen vanuit het publiek.

14. Don Broco in Paradiso Tolhuistuin

Op maandag 24 oktober stond Don Broco in het Amsterdamse Paradiso Tolhuistuin. Het is vrij koud en de fans liggen al lang te wachten voor de deur. De band Merge mag de avond openen, zelfs als de zaal nog maar halfvol is. The One Hundred mogen als tweede het podium betreden. Pas als Don Broco het podium betreed gaat het publiek pas echt los! De fans kennen alle teksten en zingen dan ook vol op mee!

15. Mala Vita in de Bibelot

Rockband Mala Vita op het podium van de Bibelot in Dordrecht. De band is nog vrij onbekend en heeft vooral fans in Balkan en Italië, maar dat betekend niet dat ze in Nederland geen fanbase kunnen opbouwen toch? Precies! Op het moment dat de zanger een paar Nederlandse teksten uitgooit wordt het publiek gek! Toch zitten er een paar echte fans tussen in het publiek die de teksten vlekkeloos meezingen!

16. Kensington in de Ziggo Dome

Dit jaar drie shows en volgend jaar vijf shows! En ook nog allemaal uitverkocht! Was het zo goed? Ja het was zo goed! Met The Great Communicators als voorprogramma liep de zaal langzaam vol. Alles stond al klaar voor Kensington, daarom konden de Great Communicators maar een klein deel van het podium gebruiken. Maar dit was zeker genoeg! Het nieuwe album van Kensington heet Control, en ze controllen ook zeker de Ziggo Dome! Wat verder op de avond stonden zelfs de fans op het balkon te springen!

17. Twenty One Pilots in de Heineken Music Hall

Catchy nummers en rake teksten, dit is Twenty One Pilots! Met zijn tweeën zetten ze een geweldige show neer op 15 november in de Heineken Music Hall. De show was ook nog eens dik uitverkocht. Er waren nog duizenden mensen op zoek naar een kaartje op Ticketswap! Volgend jaar Ziggo Dome mannen? En de interactie met de fans is er natuurlijk altijd! Het duo wordt zelfs (letterlijk) op handen gedragen door fans!

18. Guus Meeuwis in de Ziggo Dome

Nee, het was geen zomer! Dit jaar was er ook een wintereditie van Groots met een zachte G! Natuurlijk winter, kerst, hier moeten kersttruien verkocht worden. De kersttrui die het meest opvalt is de trui met Guus erop. Team Guus van de Voice of Holland krijgt meteen de kans om in het voorprogramma te staan. De up-tempo nummers werden duidelijk beter ontvangen dan de ballads. De eerste gast die het podium betreed als Guus zijn set is begonnen is Sinterklaas! Natuurlijk moeten er dan ook wat sinterklaas liedjes gezongen worden. Het is niet hetzelfde als de zomer editie van Groots met een zachte G, maar het was zeker wel een feestje!

19. Omnia in P3

Deze band speelt met natuurlijk geproduceerde instrumenten en de muziek brengt je terug naar de aarde. De fanbase is duidelijk gegroeid en nu spelen ze in de p3 in Purmerend. De zaal is niet uitverkocht, maar de fans staan vol op te dansen op de paganfolk muziek. De fans vinden het niet erg dat de zaal maar half vol staat, als ze na afloop maar even hun favoriete bandlid kunnen knuffelen!

20. Lucas Hamming in Paradiso

Last but not least Lucas Hamming. Lucas stond op 11 december op het podium van Paradiso in Amsterdam. Inmiddels kent iedereen hem wel en dit was te merken, de zaal was vrijwel uitverkocht! Lucas trad ook op met een bijzonder gast, namelijk zijn eigen broer Emile. Samen zongen ze Wonderwall. Samen met zijn band gaven ze alles en Lucas dook letterlijk nog even het publiek in om een biertje te drinken met zijn ouders!

Welk concert zou jij toevoegen aan jouw top 20 live reviews van 2016?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.