Live review: Don Broco laat harten van vele tienermeisjes sneller kloppen!

Geschreven door op 26 oktober 2016 om 16:33
Don Broco Foto: Mike White - Wikimedia Commons (CC BY 3.0-2.5-2.0-1.0)

Don Broco is in Nederland een nog redelijk onbekende band, maar toch kwamen ze voor maar liefst twee concerten (waarvan een uitverkocht) naar het Amsterdamse poppodium Paradiso Noord – Tolhuistuin. 

Het is maandag 24 oktober, een vrij koude herfstdag. Het is de dag waar fans van Don Broco lang op hebben gewacht. De band betreedt voor twee headline-shows het podium van Paradiso Noord – Tolhuistuin. Een prachtige locatie, die gelegen is recht tegenover het centraal station van Amsterdam en te bereiken is door middel van een pond. Leuk, weer eens wat anders! De voorpret is begonnen.

Wanneer wij arriveren bij het poppodium zit er al een handjevol fans geduldig te wachten. Na wat rond gevraagd te hebben komen we erachter dat een aantal fans hun hele dag opgeofferd hebben om de beste plaats te bemachtigen. En dat voor een poppodium waar amper 500 man in past en waar je dus uit vrijwel iedere hoek goed zicht hebt: echte trouwe fans dus!

Merge

De heren van de Franse band Merge hebben de eer om de avond te openen. De zaal is op dat moment nog halfvol, maar dat lijkt ze niets uit te maken. Het publiek moet nog opgewarmd worden; de meesten hebben immers al uren in de rij gewacht. Toch weet de band het publiek uiteindelijk goed mee te krijgen. De zanger en gitarist duiken voor het laatste nummer zelfs nog het publiek in voor een mini-moshpit. Al met al een prima opening van de avond!

The One Hundred

The One Hundred, een band afkomstig uit Engeland, mag als tweede het podium betreden. De band verzorgde eerder al het voorprogramma van grootheden zoals Mötley Crue, Papa Roach en Crossfaith. Nu staan ze dus in het voorprogramma van Don Broco: een ietwat aparte keuze, want de stijlen zijn bijna niet met elkaar te vergelijken.

Deze band is eerder te vergelijken met groepen zoals Enter Shikari en Crossfaith. Rap, elektronica, grunts en her en der wat r&b invloeden komen allemaal voorbij in de nummers van deze mannen. Een aantal meegebrachte ouders van fans kijkt verbluft om zich heen, ze weten niet zo goed wat ze ermee aan moeten. Dit is toch hele andere koek dan het vele malen rustigere Don Broco. Toch ontstaan er wat kleine moshpits en weet vocalist Jacob het publiek te vermaken met zijn opvallende dancemoves.

Wil jij meer te weten komen over deze band? Hou onze pagina dan in de gaten! Binnenkort verschijnt er een interview met The One Hundred.

Don Broco

Natuurlijk is iedereen aanwezig voor de headliner van de avond: Don Broco. Als de band eindelijk het podium betreedt worden ze dan ook met luid gejuich en applaus onthaald. Met de hit Everybody wordt de set geopend; dit nummer is nog vrij nieuw maar de fans lijken het allemaal feilloos uit hun hoofd te kennen. De heren lijken het oprecht naar hun zin te hebben, en zanger Rob Damiani danst en springt rond over het hele podium.

Je kan merken dat deze band het voorprogramma van 5 Seconds of Summer heeft verzorgd begin dit jaar in de Amsterdamse Ziggo Dome. Bij de vraag wie er aanwezig was bij dat optreden steekt het merendeel van de aanwezigen hun hand op. De zaal is dan ook voor het grootste deel gevuld met tienermeisjes en hun meegebrachte ouders, die ook lijken te genieten van het optreden.

Verschillende hits en meezingers komen aan bod, zodat er voor iedereen wel wat wils is. Er worden veel nummers van het laatste album Automatic gespeeld. Maar ook laten ze wat ouder materiaal horen van het debuutalbum Priorities; de hits Whole Truth en Hold On van dat album weet vrijwel iedereen wel te waarderen. De band zet een sterk optreden neer en weet het publiek goed te vermaken, alhoewel de de stem van zanger Rob soms niet helemaal tot zijn recht komt. Maar niemand lijkt dat wat te doen, de fans springen en dansen toch wel vrolijk rond.

Natuurlijk komen de cliché interacties met het publiek ook in de set voor. De band vraagt om een circle pit, waar een aantal fans enthousiast gehoor aan geeft. Al gaat het er niet zo hard aan toe als dat we gewend zijn van een moshpit. De band wil later ook dat iedereen op z’n hurken gaat zitten om daarna omhoog te springen en los te gaan; enkele rebellen blijven staan om eindelijk een goede foto te kunnen maken, of misschien hopen ze stiekem dat ze opvallen bij de band.

Even later wordt de zaal in twee delen opgesplitst, om een mini-wall of death te maken. Uiteraard stelt dit vrij weinig voor aangezien de zaal half gevuld is, maar het is leuk geprobeerd van de band. Het zorgt voor een leuke afwisseling, en de fans lijken het ook te waarderen. Hoewel het waarschijnlijk een indrukwekkender spektakel is wanneer de zaal bomvol gevuld is.

Na ruim vijftig minuten stappen de heren het podium af. Om natuurlijk onder luid gejuich en geklap even later weer terug te keren voor de laatste drie nummers. Met de hit Money Power Fame sluiten de mannen de avond af. Al met al een geslaagde avond, veel fans keren de dag daarna dan ook weer terug om deze avond nog eens dunnetjes over te doen!

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.