Interview The One Hundred: “Het lijkt ons vet om met Linkin Park of Limp Bizkit te touren!”

Geschreven door op 28 oktober 2016 om 13:09
The One Hundred - Foto: Toestemming Rude Press

Maandag 24 oktober, een wat koude herfstachtige dag. Vanavond zal daar gelukkig niets van te merken zijn, want The One Hundred mag de zaal opwarmen voor headliner Don Broco! Wij spraken de heren voorafgaand aan de show. Over nieuw materiaal, hun tour met Don Broco, en hoe zij de toekomst voor zich zien!

The One Hundred is een band afkomstig uit Engeland. De band is vooral te herkennen aan het gebruik van veel verschillende stijlen door elkaar heen. Grunts, stevig gitaarwerk, maar ook elektronische en r&b invloeden worden veel gebruikt. Een toffe combinatie, vonden ook de heren van Don Broco. Want tijdens de Europese tour van Don Broco mochten de mannen van The One Hundred het voorprogramma verzorgen!

In een gezellige, ietwat chaotische kleedkamer mochten wij een interview houden met ze!

Allereerst, leuk dat jullie in Amsterdam zijn! Hoe bevalt het hier in Nederland, hebben jullie al iets van de stad kunnen zien?

“We hebben nog niet echt de stad kunnen verkennen helaas. We hebben vooral geslapen, alle spullen naar binnen gebracht en soundchecks gedaan. Maar gelukkig zijn we hier twee dagen, dus we hebben morgen nog genoeg tijd om de stad te zien! Vanavond zijn we natuurlijk wel van plan om uit te gaan, dat hoort er een beetje bij haha.”

Vanavond en morgen zijn de twee shows in Amsterdam, waarvan een show uitverkocht is! Kijken jullie daarnaar uit?

“Jazeker! We zijn al eerder in Nederland geweest en dat beviel goed. In Utrecht waren we begin dit jaar het voorprogramma van Crossfaith. Maar we zijn nog nooit in Amsterdam geweest! Dus we vinden het wel super leuk om hier te mogen zijn. Dit is ook wel een van de leukste locaties van de hele tour. Vooral de uitverkochte show van morgen, daar kijken we wel erg naar uit ja! Als de zaal propvol is, is dat altijd heel leuk.”

De shows in Amsterdam zijn de laatste twee shows van de tour. Hoe hebben jullie dit ervaren? Zijn er bepaalde hoogtepunten van de tour?

“Hamburg was wel echt het grote hoogtepunt van de tour! Het publiek was daar echt heel tof! Iedereen deed mee, en de sfeer was gewoon heel goed daar.”

Jullie hebben met een aantal grote bands getourd zoals Papa Roach, Mötley Crue en Crossfaith. Hoe was dit voor jullie? 

“De locaties waar die bands speelden waren echt heel groot, dus dat was wel wennen. Met Mötley Crue zijn we niet heel lang op tour geweest. Je maakt meestal vrienden met de band waarmee je op tour bent. Dat was bij hun niet, omdat het gewoon heel kort was. De kans om ze te leren kennen was er niet echt. We hebben enkele leden van de band toen kort kunnen spreken, maar dat was het ook wel.”

“Deze tour met Don Broco is echt heel anders. We delen ook een tourbus met ze, dus dat is heel tof. Je wordt dan ook gelijk goede vrienden met ze. Al kenden we ze wel al een beetje dus dat scheelt ook wel. Ook de tour met Papa Roach vonden we erg tof om te doen, die gasten waren ook heel relaxed. We hebben ook een aantal leuke dingen met ze kunnen doen, dus daar hebben we zeker leuke herinneringen aan.”

Zijn er nog artiesten waar jullie graag mee zouden willen gaan touren?

“Linkin Park absoluut! Dat publiek past wel echt bij ons. Limp Bizkit zou ook wel erg vet zijn, maar iedereen heeft wel z’n eigen favoriete band waarmee die op tour zou willen gaan haha. Zo houdt Jacob (vocalist) wel van r&b. Hij zal je waarschijnlijk wel vertellen dat ie met Chris Brown zou willen touren hahah!”

Jullie EP kwam in 2014 uit. Begin deze maand werd er bekend gemaakt dat jullie aan een album werken. Hoe verloopt dat tot nu toe?

“We zijn na de EP nooit gestopt met het schrijven van nieuwe nummers, dus sommige nummers zijn ook te vinden op het nieuwe album. Het nummer Disengage is nieuw, en dit staat ook op ons nieuwe album. We spelen deze ook live tijdens de shows. Het album komt begin volgend jaar uit, we denken begin maart! Dus dat is al redelijk snel!”

Wij vroegen ons af, waarom heet jullie band The One Hundred?

“Haha, het is eigenlijk een heel saai verhaal. Ik denk dat jullie teleurgesteld zullen zijn. We hadden een oude band, maar die naam vonden we helemaal niks. Toen we deze band begonnen bedachten we dat we een naam wilden die mensen makkelijk kunnen onthouden. En waar we zelf ook achter staan natuurlijk, een naam die we na een aantal jaar niet zat zijn. Zoals dus die andere naam, haha.Uiteindelijk hadden we ongeveer honderd ideeën. Toen zei iemand, hé! Waarom noemen we de band niet gewoon One Hundred. Daar hebben we uiteindelijk The voorgezet. En daar was eigenlijk iedereen het daar meteen wel mee eens, het was de eerste naam die we allemaal goed vonden haha!”

Jullie hebben een cover gedaan van het nummer ‘Black Widow’ van Iggy Azalea, een opmerkelijke cover, hoe zijn jullie hierbij gekomen? En krijgen jullie hier veel (negatieve) reacties over?

“We wilden eigenlijk wat meer bekendheid, daardoor hebben we gekozen voor een nummer van een op dit moment best wel bekende artiest. Jacob vond op dat moment haar muziek ook erg tof, dus daarom hebben we ervoor gekozen om een cover op te nemen. Het heeft wel aangeslagen onze cover met bijbehorende videoclip, dus het was een juiste keuze. We krijgen niet heel veel negatieve reacties, soms natuurlijk wel van iemand die vraagt  waarom we dit hebben gedaan haha. Of van fans van Iggy Azalea die dit natuurlijk helemaal niks vinden, maar dat vinden we niet zo erg.”

Dus jullie zien een eventuele carrière richting de r&b kant wel zitten?

“Het nieuwe album is meer r&b dan dat iedereen van ons gewend is. Er zijn veel invloeden van verwerkt in de nieuwe songs. Een aantal uit de band vinden r&b absoluut niks, dus we moeten natuurlijk wel rekening houden met elkaar, en dat iedereen het ermee eens is. Maar gelukkig zijn we het meestal wel met elkaar eens over onze muziek haha!”

De muziek van Don Broco is heel anders dan die van jullie. Merken jullie een duidelijk verschil tussen jullie eigen fans en de fans die aanwezig zijn bij de shows?

“Ja dit is wel heel anders. Don Broco heeft natuurlijk getoerd met 5 Seconds of Summer, en ze hebben daar veel jongere fans aan overgehouden. Dus er komen ook veel tienermeisjes naar het concert. Al dat geschreeuw zijn we niet zo gewend, haha. Het lijkt altijd wel alsof ze een leuke tijd hebben tijdens onze show. Veel mensen volgen ons nu ook op Twitter, en ze vertellen ons dan hoe gaaf ze het vonden. Dus dat vinden we natuurlijk wel erg tof!”

Nu zijn jullie vaak de support-act van een band. Maar als jullie album uit is, willen jullie dan zelf ook gaan touren als headliner? 

“Jazeker, vooral in de UK willen we volgend jaar wel een paar headline shows gaan doen. In Europa denken we dat we wel weer een support-act gaan worden voordat we helemaal klaar ervoor zijn om een headline tour te gaan doen. Als we een headline show gaan doen willen we een veel grotere show natuurlijk, en meer werk laten horen.

Hebben jullie daarnaast nog specifieke doelen die jullie willen bereiken? 

“Hahaha, Jacob wil vooral veel geld verdienen! Nee, maar we zouden natuurlijk wel grotere shows willen spelen, meer mensen bereiken met onze muziek. We kijken hoe het gaat lopen!”

Daarmee is er een einde gekomen aan het interview. We bedanken de band voor hun tijd, en wensen ze veel plezier en succes met de show van vanavond. Natuurlijk zijn wij zelf ook gebleven om de show te bekijken. Ben jij benieuwd wat wij daarvan vonden? Bekijk dan onze review hier!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Interviews · The One Hundred Nieuws