10 ‘alternatieve’ kerstnummers voor rock- en metalfans!

Geschreven door op 21 december 2018 om 14:04
Lammy Kilmister (Motörhead) - Foto Jessica Branstetter (Flickr, CC BY 2.0)

‘Last Christmas’, ‘All I Want For Christmas Is You’; er is geen ontkomen aan. Ben jij wel eens toe aan een ander geluid tijdens de feestdagen? Check dan snel onze lijst met rockende, ‘alternatieve’ kerstnummers!

Heavy Xmas: 10 rockende kerstnummers

Het kerstfeest staat voor de deur en dat betekent dat we weer massaal doodgegooid worden met de bekende kerst hits van artiesten als Mariah Carey en Wham!. Ben jij inmiddels wel klaar met al deze zoetsappige kerstnummers? Dat komt mooi uit!

Artiesten Nieuws heeft tien ‘alternatieve’ kerstnummers op een rijtje gezet, speciaal voor alle rock- en metalliefhebbers die op zoek zijn naar passende muziek voor de feestdagen.

AC/DC – Mistress for Christmas

YouTube player

Deze track van de Australische rockers, afkomstig van het uit 1990 stammende album ‘The Razor’s Edge’, mag absoluut niet ontbreken in de kerst-afspeellijst van elke rock- of metalfan. Fun fact: de tekst van dit nummer gaat over ene Donald Trump, die destijds op de cover van de Amerikaanse Playboy stond.


Twisted Sister – Oh Come All Ye Faithfull

YouTube player

Twisted Sister scoorde in de jaren tachtig een enorme hit met de track ‘We’re Not Gonna Take It’. Frontman Dee Snider verklapte later dat de melodie van deze hit deels gebaseerd is op het kerstnummer ‘Oh Come All Ye Faithful’. Het is dus niet gek dat de Amerikaanse rockers dit kerstlied in 2006 in een Twisted Sister-jasje stoken voor hun kerstplaat ‘A Twisted Christmas’!


The Killers – Don’t Shoot Me Santa

YouTube player

The Killers brachten tussen 2006 en 2016 maar liefst elf kerstnummers uit voor het goede doel. Al deze tracks werden in 2016 verzameld voor het kerstalbum ‘Don’t Waste Your Wishes’. Een van de meest grappige nummers van deze plaat is de track ‘Don’t Shoot Me Santa’, die in 2007 werd uitgebracht. In de video zien we onder meer een ontvoerde Brandon Flowers, ‘bijzondere’ handpoppen en een moordlustige kerstman…


Lemmy Kilmister, Billy F. Gibbons & Dave Grohl – Run Rudolph Run

YouTube player

Een waslijst aan bekende rock- en metal artiesten brachten in 2008 het gezamenlijke kerstalbum ‘We Wish You A Metal Xmas and a Headbanging New Year’ uit. De artiesten staken verschillende bekende kerst hits in een zwaarder jasje. Zo ook het nummer ‘Run Rudolph Run’ van Chuck Berry, gecoverd door niemand minder dan Motörhead-legende Lemmy Kilmister, ZZ Top’s Billy F. Gibbons en Foo Fighters-frontman Dave Grohl.


Dio, Tony Iommi, Rudy Sarzo & Simon Wright – God Rest Ye Merry Gentlemen

YouTube player

Ook Ronnie James Dio en Tony Iommi verzorgden samen een cover voor het compilatiealbum. De twee metal-iconen, in de 20e eeuw al kortstondig samen actief in Black Sabbath en later in Heaven And Hell, kregen hulp van bassist Rudy Sarzo (o.a. Quiet Riot, Ozzy Osbourne en Dio) en drummer Simon Wright (o.a. Dio en AC/DC).


Rob Halford – Oh Holy Night

YouTube player

Judas Priest-frontman Rob Halford bracht ook een aantal covers van kerstnummers uit. De covers werden in 2009 verzameld op zijn derde studioalbum ‘Halford III: Winter Songs’, samen met een aantal originele tracks.


The Darkness – Christmas Time (Don’t Let the Bells End)

YouTube player

De Britse glamrockband The Darkness bracht in 2003 een kerstnummer uit zoals alleen zij dat kunnen: met gierende gitaren, komische lyrics en de kenmerkende hoge vocalen van zanger Justin Hawkins. ‘Christmas Time (Don’t Let the Bells End)’ verscheen als bonustrack op het debuutalbum van de band (‘Permission to Land’).


Spinal Tap – Christmas With The Devil

YouTube player

Ook Spinal Tap waagde zich in de jaren tachtig aan een ‘kerst’ single. ‘Christmas With The Devil’ werd in 1984 uitgebracht, hetzelfde jaar waarin de satirische rock-mockumentary ‘This Is Spinal Tap’ verscheen. De film, een parodie op het wilde gedrag van metal- en hardrockbands van die tijd, is nog altijd een enorme cultklassieker binnen de rock- en metalwereld.


Def Leppard – We All Need Christmas

Ben jij na al het gitaargeweld wel toe aan iets sentimenteels? Geen paniek! De Britse rockband Def Leppard, kersvers lid van de prestigieuze Rock & Roll Hall of Fame, kwam op 30 november met de onvervalste power ballad ‘We All Need Christmas’. De single werd uitgebracht als bonustrack van het nieuwe compilatiealbum ‘The Story So Far – The Best Of’.


Corey Taylor – X-M@$

YouTube player

Tot slot! Ben jij helemaal geen fan van de feestdagen? Dan heeft Corey Taylor het perfecte nummer voor jou! De Slipknot- en Stone Sour-zanger kwam in 2010 met de track ‘X-M@$’, waarin hij op komische en niet-zo-subtiele wijze duidelijk maakt geen fan te zijn van het kerstfeest… “Merry f*cking Christmas!”

 

Bron: YouTube, Bol.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Nieuws