Concert of Festival promoten op Artiestennieuws.nl

Muziekevenement of festival promoten? Artiestennieuws.nl biedt meerdere mogelijkheden op het gebied van online marketing voor festivals en andere muzikale evenementen.

Festival promoten op Artiestennieuws.nl

Met ruim 450.000 unieke pageviews per maand en ruim 33.000 volgers op Facebook is Artiestennieuws.nl één van de grootste muziek- en entertainmentwebsites van Nederland.

Wil je een event of festival promoten? De specifieke doelgroep (muziekliefhebbers) en het grote bereik, maakt Artiestennieuws.nl uitermate geschikt als online communicatiemiddel voor de promotie van festivals, concerten en andere (muzikale) events.


Waardevolle content over jouw festival

Content is King! En daarmee bedoelen we geen banners en reclameposters, maar likeable, shareable en engaging content in de vorm van nieuwsartikelen en funcontent. Artikelen die uitnodigen tot lezen, delen en conversie.

Ons enthousiaste en professionele redactieteam staat gereed om positieve content (sponsored content) over jouw evenement te schrijven en te delen met de wereld. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen teksten aan te leveren voor publicatie.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van sponsored content voor festivals:

Voorbeeld festival voorpublicaties:
Voorbeeld Funcontent

Funcontent is likeable, shareable en heeft een hoge engagementwaarde.

Voorbeeld Informatieve artikelen:

Informatieve artikelen over evenementen genieten een hoge ranking bij zoekmachines en worden veel gedeeld op social media.

Voorbeeld aankondigingen::

Op zoek naar een conversiekans? Genereer traffic naar de bestelpagina d.m.v. nieuwsartikel over de aanstaande voorverkoopdatum.

Voorbeeld Sfeerreportages:

Trek twijfelaars over de streep met een enthousiaste review of sfeerreportage.


Profiteer van onze Social Community

Onze webredactie beschikt over een interactieve social community met een aanzienlijk bereik. Op ons Twitter- en Facebookprofiel vindt enorm veel interactie plaats tussen muziekliefhebbers, concertbezoekers en festivalgangers. Wij zorgen ervoor dat jouw online-marketinguitingen bij de juiste doelgroep terecht komt.

Social Media Bereik

Leeftijd doelgroep Artiestennieuws - Bron Facebook (2017)

Leeftijd doelgroep Artiestennieuws – Bron Facebook (2017)

Onze lezers zijn echte muziekfreaks!

De specifieke doelgroep van artiestennieuws is uitermate geschikt voor de promotie van muzikale events en festivals. De lezers bestaan voornamelijk uit jongeren tussen de 18 en 35 jaar en zijn geïnteresseerd in muziek, theater, cabaret, cultuur en entertainment.

  • 93% van de lezers is afkomstig uit Nederland
  • 53% in de leeftijd 18 t/m 35 jaar
  • 67% van de lezers is vrouw.

Mogelijkheden voor elk budget

Bekijk hieronder het tarievenoverzicht in PDF:

Bekijk Tarievenlijst
Waarom zijn advertentietarieven voor festivalorganisaties fors lager dan tarieven voor reguliere adverteerders?

Omdat alle partijen belang hebben bij waardevolle content, zijn onze tarieven extra gunstig. Content afkomstig van festivalorganisaties is voor onze doelgroep namelijk geen reclame, maar gewoonweg relevant nieuws. Naast diverse marketingdoelstellingen, wordt met sponsored content dus tevens de behoefte van onze lezers vervuld.


Neem contact op met de redactie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met de redactie. Stuur een email naar info@artiestennieuws.nl of vul het contactformulier in.

*Alle velden zijn verplicht!

Menu