Tidal stapt naar de rechter voor muziek Prince

Geschreven door op 15 november 2016 om 12:23
4U: A Symphonic Celebration Of Prince, Prince - Fotocredits: Penner - Wikimedia Commons (CC-BY-SA-3.0)

Het bedrijf Tidal van onder andere Jay Z stapt naar de rechter! Het bedrijf zou een deal hebben met Prince over het exclusief streamen van zijn muziek.

Verkopen songwritersrechten Prince

Begin deze maand verkochten de erfgenamen van Prince de songwritersrechten van de in april overleden muzikant aan Universal. Tidal is bang dat Universal de muziek ook beschikbaar maakt voor andere streamingservices.

Juridische stappen

Afgelopen vrijdag heeft het bedrijf bij de rechtbank officieel bezwaar gemaakt. Tidal zou met de muzikant hebben afgesproken dat de laatste twee albums exclusief beschikbaar kwamen op het platform, maar ook zou de zanger nieuw werk en een remix uitbrengen op Tidal. Vlak voor zijn dood haalde de zanger al zijn muziek van andere services.

Contracten

Volgens bronnen van TMZ erkent de familie van de zanger dat Jay Z en Prince in 2015 een deal maakten voor de release van het album: Hit n Run Phase One. Maar of de afspraak ook op papier staat en of dat de 750.000 dollar die hij vooraf zou betalen om het definitief te maken heeft overgemaakt is niet duidelijk.

Streamen op Tidal

Sinds de verjaardag van de overleden zanger streamt Tidal vijftien van zijn albums. Volgens erfgenamen zouden ze daar niet de rechten voor hebben, mogelijk komen zij met een claim.

Luister en kijk hier naar Prince tijdens de Super Bowl Halftime Show:

YouTube player

Bron: TMZ, CNN, Nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Roddels