JAY-Z en Beyoncé aangeklaagd om gebruik stem artiest in nummer

Geschreven door op 17 juni 2020 om 13:16
Jay-Z en Beyoncé - eigen creatie, originele foto's Chicks With Guns Magazine (Flickr. CC BY-SA 2.0), Pete Sekesan (Wikimedia, CC BY 2.0)

JAY-Z en Beyoncé zijn aangeklaagd wegens het gebruik van de stem van een andere artiest die hiervoor geen toestemming heeft gegeven. Dat meldt ‘TMZ’.

JAY-Z en Beyoncé aangeklaagd

De zangeres en rapper zijn door de Jamaicaanse artiest L’Antoinette Stines aangeklaagd, dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform ‘TMZ’ op basis van rechtbankdocumenten. Het stel zou in het nummer ‘Black Effect (Everything is Love)’ ongevraagd de stem van de Jamaicaan hebben gebruikt.

De eerste minuut van het lied bestaat alleen uit de stem van L’Antoinette. Zij beweert dat JAY-Z en Beyoncé haar nooit hebben verteld haar stemopnames voor andere doeleinden te gebruiken dan promotie.

“Stines voelt zich artistiek verkracht”, aldus de ingediende rechtbankdocumenten. De muzikante voelt zich misleid om te tekenen zonder raadpleging van haar advocaat en zegt dat ze “geen cent” heeft gekregen voor haar bijdrage aan het nummer.

Stines wil een schadevergoeding en een vermelding voor haar bijdrage aan Black Effect (Everything is Love). Het celebertiekoppel heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd.

 

Bron: TMZ

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Beyoncé Nieuws · Jay-Z Nieuws · Nieuws · Roddels