Wardruna in november 2019 naar TivoliVredenburg Utrecht

Geschreven door op 30 november 2018 om 12:22
Wardruna - Fotograaf: Grywnn | Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Wardruna komt terug naar Utrecht! In het najaar van 2019 staat de Noorse volksband in de grote zaal van poppodium TivoliVredenburg. 

Wardruna naar TivoliVredenburg

Wardruna geeft op woensdag 27 november 2019 een concert in de Utrechtse TivoliVredenburg. Deze Nederlandse show maakt deel uit van hun Europese tour waarin het tienjarig bestaan van debuutalbum ‘Gap Var Ginnunga’ wordt gevierd. Volgens de formatie komt deze avond zowel nieuwe muziek als materiaal voorbij dat nog nooit eerder live is gespeeld.

Kaartverkoop

Tickets gaan op dinsdag 4 december 2018 om 10:00 uur in de verkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk hier.

Trilogie

‘Gap Var Ginnunga’, afkomstig uit 2009, is onderdeel van de ‘Runaljod’ trilogie. In 2013 bracht de volksband de opvolger ‘Yggdrasil’ uit en de trilogie kwam tot een einde in 2016 met de plaat ‘Ragnarok’. ‘Runaljod’ is een muzikale vertolking van 24 runen, het runenalfabet. De opnames vonden dan soms ook buiten plaats of onder bepaalde omstandigheden die in verband staan met elke rune.

Einar Selvik

Sinds vrijdag 23 november 2018 is het nieuwste album van Wardruna, genaamd ‘Skald’, te beluisteren. Dit studioalbum bevat akoestische bewerkingen van de Noorse band en niet eerder verschenen nummers die geschreven zijn voor de serie ‘Vikings’. De nadruk op deze plaat ligt op de zang van frontman Einar Selvik. Die tevens op woensdag 30 januari 2019 ook, samen met Ivar Bjørnson (Enslaved), optreedt in het Utrechtse poppodium.

Beluister hieronder de nieuwste track ‘Voluspá’:

YouTube player

 

Bron: TivoliVredenburg, wardruna.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.