Cory Henry met trio en Metropole Orkest naar TivoliVredenburg

Geschreven door op 27 september 2018 om 13:38
Cory Henry & The Funk Apostles - Foto: Mattyj95 | Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Niet één, maar twee optredens van Cory Henry! De pianist treedt in de winter van 2019 op in TivoliVredenburg in Utrecht.

Cory Henry naar Tivoli Utrecht

De concerten van Cory Henry vinden plaats op zondag 13 en zondag 20 januari 2019. Op zondag 13 januari 2019 neemt de toetsenist het Metropole Orkest mee naar de Ronda zaal van het Utrechtse poppodium. De avond wordt gevuld met orkestrale bewerkingen van Henry’s nieuwe plaat ‘Art of Love‘ en hits van onder andere Prince en Quincy Jones.

Op zondagavond 20 januari betreedt Cory opnieuw het podium. Dit keer staat de jazz artiest samen met Grammy-winnende gitarist Isaiah Sharkey en TaRon Lockett, drummer van ‘The Funk Apostles‘ op het podium van de Pandora. Het is niet de eerste keer dat het trio in Utrecht te zien is. In 2016 gaven de mannen ook een gezamenlijk concert in TivoliVredenburg.

Kaartverkoop

Tickets voor beide shows zijn per direct verkrijgbaar via de website van Ticketmaster en TivoliVredenburg.

Samenwerking Metropole orkest

Dit is niet voor het eerst dat Cory het podium betreedt met het Metropole Orkest. Deze formatie stond onder andere in 2017 en 2018 op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Beluister hieronder de track ‘Purple Rain’.

YouTube player

Cory Henry & The Funk Apostles

Naast zijn solo carrière verzorgt Cory Henry regelmatig optredens met zijn begeleidende band ‘The Funk Apostles’. Deze formatie bestaat uit artiesten die de soulman door de jaren heen heeft ontmoet. Hun debuut EP ‘Art of Love’ kwam uit op 13 juli 2018. Live opnames vonden onder andere plaats in Williamsburg, Brooklyn. Hiermee hoopte Cory, naar eigen zeggen, zowel de intieme energie van concerten en de ‘analoge vibes’ uit de jaren ’70 te combineren.

Snarky Puppy

Jazz artiest Henry werd bekend dankzij zijn bijdragen aan de muziekgroep Snarky Puppy. Dit muzikale samenwerkingsverband bestaat uit zo’n vijfentwintig leden onder leiding van Michael League. Zeven artiesten vormen de basis van de formatie. De overige artiesten wisselen elkaar steeds af. De muziek is mix van funk- jazz, soul met invloeden uit de progressieve rock.

 

Bronnen: TivoliVredenburg, snarkypuppy.com, coryhenrymusic.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.