Volledige line-up en programma van North Sea Jazz 2018 bekend!

Geschreven door op 26 april 2018 om 16:04
North Sea Jazz - Foto Simon Bierwald (Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0)

De line-up van North Sea Jazz 2018 is rond! Sinds woensdag 25 april is het volledige blokkenschema te vinden op de website van het festival.

Line-up North Sea Jazz 2018 rond

Het complete programma van de aankomende editie van North Sea Jazz is bekendgemaakt! Het Rotterdamse festival onthulde de laatste acts en het blokkenschema op woensdag 25 april. In totaal zullen er in het North Sea Jazz weekend, op 13, 14 en 15 juli 2018, zo’n 150 optredens plaatsvinden op de 15 podia die het festival kent.

Jong talent

In het programma is er veel ruimte voor jong talent. Zo zien we het Curaçaose Dennis Aalse Youth Orchestra in het blokkenschema staan en ook het Nederlands Studenten Jazz Orkest met als gastzangeres Raffaëla Paton.

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een Codarts Talent Stage en als we het over jong talent hebben kan de naam Kika Sprangers natuurlijk niet ontbreken! Ook is de nog maar 22-jarige zanger/gitarist Tom Misch op het laatste moment nog toegevoegd aan het programma.

Oude bekenden

Uiteraard zijn er ook weer ontzettend veel grote bekende namen te zien op deze editie van North Sea Jazz. Zo zien we Marcus Miller, the O’Jays, Stanley Clarke band, Nile Rodgers&CHIC en Earth, Wind & Fire in de line-up staan.

Tips van de redactie

Op vrijdag mag je zeker Snarky Puppy met het Metropole Orkest niet missen! Check hier het album wat zij samen opnamen. De vrijdag is ook meteen de ‘lastigste-keuze-dag’ met op het programma o.a.: Chris Dave & the Drumhedz, the Roots & Friends (o.a. Cory Henry), Roy Hargrove Quintet, BADBADNOTGOOD én D’Angelo!

Op zaterdag zijn er veelbelovende shows van Gregory Porter, Jett Rebel, Nile Rodgers & CHIC, Michael League with Anotonio Sanchez and Pedrito Martinez, Anderson .Paak & Free the Nationals (check hun Tiny Desk concert hier) en natuurlijk Earth, Wind & Fire aan het einde van de tweede dag.

Op zondag kun je nog genieten van o.a. Mike Stern/ Randy Brecker band ft. Dennis Chambers & Tom Kennedy, Bokanté, Ruben Hein, Selah Sue acoustic, Meshell Ndegeocello, Ceelo Green en N.E.R.D. om het NSJ-weekend mee af te sluiten!

North Sea Jazz vindt plaats in het weekend van 13, 14 en 15 juli en kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · North Sea Jazz Festival Nieuws