Luister: Marilyn Manson – Third Day of a Seven Day Binge

Geschreven door op 27 oktober 2014 om 16:39
Marilyn Manson - Foto Andreas Lawen (Wikimedia) (CC BY-SA 4.0)

Marilyn Manson heeft een nieuw nummer online gezet. Dat meldt de Telegraaf. Beluister hier Third Day Of A Seven Day Binge. 

Third Day Of A Seven Day Binge zou de dragende single moeten zijn van Marilyn Manson’s aankomende studioalbum. Het album wordt hun negende plaat, maar een albumtitel is vooralsnog onbekend, ondanks dat het gehele album eind dit jaar uit zou moeten komen.

Third Day Of A Seven Day Binge is hieronder te beluisteren. De track is tevens gratis te downloaden op Marilyn Manson’s eigen website.

YouTube player

Marilyn Manson

Marilyn mensen is de naam van een Amerikaanse rockband, waarvan leadzanger Brian Warner dezelfde naam als pseudoniem gebruikt. De naam is een samenstelling van Marilyn Monroe en Charles Manson, twee ‘uitersten’ in de jaren 50. Marilyn Manson was een fotomodel, Charles Manson een verkrachter. De band ontleent veel van zijn bekendheid aan het feit dat zij zowel met teksten als videoclips pogen te choqueren en de grenzen van het toelaatbare opzoeken.

Marilyn Manson

In eerste instantie bevond de band uit vier leden. Oprichters Brian Warner (‘Marilyn Manson’) en Scott Mitchell werden bijgestaan door bassist Brad Stewart (‘Gidget Gein’) en Stephen Gregory Bier jr. (‘Madonna Wayne Gacy’ of ‘Popo’).

Middels een kennis in de muziekwereld, platenlabeleigenaar Trent Reznor, kreeg de band een kans binnen label Nine Inch Nails. Die ontwikkeling, tezamen met de vervanging van bassist Gidget Gein door Jeordie White (Twiggy Ramirez) wegens de drugsverslaving van eerstgenoemde, was de band klaar voor haar doorbraak. Alle daarop volgende albums werden miljoenen keren verkocht.

Na een groot aantal keren van samenstelling te zijn veranderd, bestaat Marilyn Manson momenteel uit de gelijknamige leadzanger, bassist/gitarist Twiggy Ramirez en bassist Fred Sablan. In Nederland wist de band nooit écht succesvol te worden.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Marilyn Manson Nieuws · Nieuwe singles · Nieuws