Venue Special: Heineken Music Hall

Geschreven door op 3 december 2014 om 10:31
Heineken Music Hall (HMH)- Fotocredits Marcel030NL - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

In het jaar 2001 opende de Heineken Music Hall haar deuren, om de bezoekers vanaf dat moment onvergetelijke avondjes uit te bieden. De hal, die in de volksmond vaak afgekort wordt tot HMH, bevindt zich aan de ArenA Boulevard, nabij de Amsterdam ArenA en het station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Heineken Music Hall: The Black Box

Met een zaal van maar liefst 3.000 m2, die ook wel The Black Box wordt genoemd, biedt de HMHruimte aan meer dan 5000 bezoekers tegelijk. Tijdens de reclamecampagne voor de hal werd de uitspraak De beste akoestiek van Europa veelvuldig uitgebuit, ondanks dat enkele critici zich daar niet in konden vinden.

De grote hal is geheel bekleed met absorberende panelen. Daardoor is het directe geluid van de muziek goed hoorbaar, en is er veel minder galm te horen dan in de naastgelegen Amsterdam ArenA. De concertzaal wordt gesponsord door het biermerk Heineken. Het gebouw is ontworpen door architect Frits van Dongen.

De Heineken Music Hall, die ook wel de Bijlmer Hal wordt genoemd, is genomineerd voor de felbegeerde Pollstar Award voor de beste internationale concertlocatie. De Heineken Music Hall is onderdeel van Live Nation, een Amerikaans concern dat zich richt op live entertainment. Live Nation organiseert op jaarbasis 33.000 events en produceert diverse tournees van wereldsterren als Madonna, The Rolling Stones en Coldplay.

Naast de grote zaal beschikt de Heineken Music Hall ook nog over een kleinere zaal. Deze zaal wordt voornamelijk gezien als locatie voor afterparty’s en biedt ruimte voor ongeveer 700 bezoekers.

 

Internationale artiesten bij Heineken Music Hall

Vele internationaal bekende artiesten hebben sinds 2001 in de Heineken Music Hall gestaan. Daarnaast zijn er de jaarlijkse evenementen als de TMF Awards en worden er ook regelmatig grote dancefeesten zoals Qountdown georganiseerd. Op 1 december 2012 vond de internationale finale van het Junior Eurovisiesongfestival 2012 in de HMH plaats. Op 6 juni 2012 kwamen zelfs prins Willem-Alexander en prinses Máxima met hun kinderen naar de Heineken Music Hall, ter promotie van het landelijke project Kinderen Maken Muziek.

Agenda Heineken Music Hall

Heineken Music Hall: Altijd vroeg naar binnen

De bezoeker hoeft bij de Heineken Music Hall niet eindeloos buiten in een rij te wachten. De toegangsdeuren gaan meestal bij ieder concert om 18.30 uur open en vanaf dit moment zijn de horeca uitgiftepunten geopend om de bezoekers volop de mogelijkheid te bieden om alvast een hapje of drankje te kopen.

Heineken Music Hall: Toegankelijk voor invaliden

De Heineken Music Hall is naar eigen zeggen goed toegankelijk voor invaliden. Bij concerten die voornamelijk geschieden op basis van staanplaatsen dienen invaliden in het bezit te zijn van een ‘rolstoelticket’ om samen met èèn begeleider gebruik te kunnen maken van het invalidenpodium. Bij concerten waar alleen zitplaatsen voor verkrijgbaar zijn, wordt er bij het opstellen van de zaalindeling rekening gehouden met het aantal verkochte ‘rolstoeltickets’. Naast de gangbare rijen stoelen wordt dan van voor naar achteren plaats vrijgehouden voor mensen met ‘rolstoeltickets’ en een begeleider.
Verder is er een invalidentoilet beschikbaar op elke verdieping en is er een lift aanwezig.

Voor meer informatie kunt u altijd de website van de Heineken Music Hall bezoeken.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
AFAS Live Nieuws · Nieuws · Venues