André Hazes: nog steeds de grootmeester van de Nederlandse muziek

Geschreven door op 3 december 2014 om 10:39
Andre Hazes (Holland Zingt Hazes)- Wikimedia Commons

Het is geen geheim dat André Hazes nog altijd een Nederlandse volksheld is. Lees hier hoe het komt dat de legendarisch volkszanger nog steeds succesvol is.

Het is misschien raar om te horen, maar André Hazes scoorde pas ná zijn dood nummer 1-hits met zijn singles. Hij kwam weliswaar met twee studioalbums op nummer één (Gewoon André en Strijdlustig), maar zijn singles waren in die periode blijkbaar niet genoeg voor eenzelfde hoge notering.

Dat veranderde toen hij op 23 september 2004 overleed. Zij gelooft in mij werd een nieuwe nummer 1-hit. Ook Vaag en stil en Wij houden van Oranje kwamen in de top 3 (allebei op nummer 2). Zijn populariteit steeg aanzienlijk en dat leidde tot een hoop post mortem-concepten, die stuk voor stuk kaskrakers zijn.

Andre Hazes

In Duet met Hazes

En daar bleef het niet bij. In oktober 2007 kwam RTL met het televisieprogramma In duet met Hazes, waarin bekende Nederlanders samen met de overleden volkszanger een liedje zongen. Deze veertien duetten verschenen op de cd Samen met Dré, die op 5 november uitkwam. De eerste single van het album was Bedankt mijn vriend, waarop Hazes met zijn zoon Dré Junior zingt. De single werd Hazes’ derde nummer 1 hit in de Nederlandse hitlijsten.

 

André Hazes Musical; Hij Gelooft in Mij

Vanaf november 2012 is de musical Hij Gelooft in Mij al te zien in het Delamar-theater te Amsterdam. De musical vertelt het verhaal over de pieken en dalen van André Hazes. Het verhaal wordt gezien door de ogen van Rachel van Galen, een vijftienjarig meisje dat verliefd wordt op Hazes. Ze trouwt met haar idool en ziet zichzelf voor een keuze gesteld; houdt zij van de man of van zijn talent.

De musical is een ‘must’ voor iedereen die zich een liefhebber van André Hazes, zijn muziek of de Nederlandse muziek noemt. Helaas stopt de musical definitief op 4 januari, terwijl het toch een show is die je écht niet mag missen. Bestel daarom hier alsnog kaarten voor een voorstelling. Voordat het te laat is.

Holland zingt Hazes

Al vanaf 2013 komt Nederland elk jaar massaal bijeen voor de Holland zingt Hazes-concerten. Daarin zingen duizenden Nederlandse muziekliefhebbers samen met een aantal Nederlandse artiesten de hits van André Hazes. De vorige twee jaren was het concert al een enorm succes. Daardoor was de Ziggo Dome maar liefst vier achtereenvolgende dagen volledig uitverkocht.

Holland zingt Hazes is een ode aan het leven en de muziek van André Hazes aan de hand van zijn meest populaire nummers. Een meezingconcert voor iedereen; van trouwe fan tot de nieuwe generatie. Het publiek kan luidkeels meezingen met nummers  als Bloed, Zweet en Tranen, Een Beetje Verliefd en Wij Houden van Oranje. In 2015 vindt het evenement dus weer plaats, dan op vrijdag 27 maart en zaterdag 28 maart. Koop hier je kaarten voor de onvergetelijke Hazes-ervaring.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
André Hazes Nieuws · Nieuws