Brian Johnson blikt terug op AC/DC: “Geweldige tijd gehad”

Geschreven door op 2 februari 2018 om 14:15
Brian Johnson (AC/DC) Cropped - Foto: Matt Becker - Bron: Wikimedia Commons - Licentie: (CC BY-SA 3.0)

AC/DC-zanger Brian Johnson kijkt in een nieuw interview met ‘The Sunday Times’ terug op zijn tijd bij de Australische hardrockband. De Britse vocalist zag zich in 2016 genoodzaakt om de band te verlaten in verband met gehoorproblemen.

Brian Johnson kijkt terug op tijd bij AC/DC

Hoewel AC/DC-zanger Brian Johnson nooit definitief heeft laten weten te stoppen, lijkt een terugkeer bij de rockband voorlopig niet waarschijnlijk. De Britse zanger kijkt in een interview met The Sunday Times terug op zijn tijd bij de Australische rockers.

“Ik heb een geweldige tijd gehad”

Johnson moest de band in 2016 middenin haar Rock or Bust Tour verlaten in verband met vergaande gehoorproblemen. De band liet destijds weten dat de zanger het risico liep zijn gehoor compleet te verliezen, indien hij niet zou stoppen met optreden. De zanger laat in het onlangs verschenen interview weten dat optreden steeds zwaarder werd:

“Het werd steeds moeilijker en moeilijker om de gitaren te horen op het podium, om überhaupt de toonhoogtes te horen, en ik zong min of meer puur op geheugen. En ik ben niet het type dat vals speelt. Hoe ik er nu op terugkijk: Ik heb een geweldige tijd gehad.”

Zware tijden voor AC/DC

De woorden van de 70-jarige zanger bieden weinig hoop op een eventuele terugkeer. Het zit AC/DC de laatste jaren sowieso al niet mee: In 2014 zag de inmiddels overleden gitarist Malcolm Young zich genoodzaakt om de band te verlaten in verband met zijn dementie.

Twee jaar later moest zanger Johnson stoppen en tussendoor verliet drummer Phil Rudd de band vanwege juridische problemen en rechtszaken rond zijn persoon. Als klap op de vuurpijl liet ook bassist Cliff Williams in 2016 al weten dat de Rock or Bust Tour zijn laatste tour zou zijn.

Bron: The Sunday Times

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
AC/DC Nieuws · Artiesten · Brian Johnson Nieuws · Nieuws