Overlijden AC/DC-oprichter Malcolm Young schokt rockwereld

Geschreven door op 18 november 2017 om 17:58
Malcolm Young (AC/DC) - Foto: Pandemonium73 (Wikimedia, CC BY-SA 3.0)

AC/DC-oprichter en gitarist Malcolm Young is op 64-jarige leeftijd overleden. Young stopte in 2014 bij de band wegens vergaande dementie.

AC/DC-oprichter Malcolm Young overleden

De rock-‘n-roll wereld is opnieuw een grootheid armer. Malcolm Young, mede-oprichter en gitarist van het legendarische AC/DC, is op 64-jarige leeftijd overleden. Young overleed vredig en in het bijzijn van zijn familie, zo leest een statement op de website van de band. De gitarist was al een tijd dement, waardoor hij zich in 2014 genoodzaakt zag om te stoppen bij de band. Malcolm werd destijds vervangen door zijn neef Stevie Young.

De Australische band bracht het trieste nieuws op 18 november via Facebook. In een statement op het sociale medium zegt broer Angus Young, tevens mede-oprichter van AC/DC:

“Als broer is het voor mij moeilijk om in woorden uit te drukken hoeveel hij voor me heeft betekend in mijn leven, de band die wij hadden was uniek en erg speciaal. Hij laat een enorme erfenis na, die voor altijd zal voortleven. Malcolm, goed gedaan.”

Rockwereld huilt

Het overlijden van de iconische gitarist zorgde voor een golf van geschokte en bedroefde reacties binnen de rockwereld. Veel grootheden uit de rock-‘n-roll-scene uiten hun verdriet op social media:

 

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
AC/DC Nieuws · Artiesten · Malcolm Young Nieuws · Nieuws