De top 10 concerten van 2015

Geschreven door op 24 december 2014 om 13:50
Paul Simon - Foto: Louise Palanker (Flickr, CC BY-SA 2.0) top 10 concerten

2015 wordt een bijzonder muzikaal jaar. Veel grote artiesten gaan op wereldtournee in het nieuwe jaar. Hierbij slaan ze Nederland gelukkig niet over. Bekijk hier de Top 10 concerten van 2015!

Top 10 Concerten

Bekijk hier onze top 10 concerten van 2015. De artiesten in deze lijst staan bekend om hun uitmuntende live performance en/of indrukwekkende shows! Concerten zijn om deze reden steevast binnen no-time uitverkocht  Ze hebben aan één concert niet genoeg en hebben hun plekje in deze lijst dubbel en dwars verdiend!

10. Anouk

Onze favoriete Rockchick Anouk gaat weer optreden! De populaire zangeres geeft in 2015 maar liefst twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam! Vorige maand verscheen haar nieuwe album Paradise and Back Again. Tijdens het concert in de Ziggo Dome zal Anouk nummers van haar nieuwe- en eerder uitgebrachte albums ten gehore brengen.

Anouk heeft al meerdere keren aangegeven dat het nu echt klaar is met haar live optredens. Optreden is beslist niet een van haar favoriete bezigheden. De zangeres werkt naar eigen zeggen liever in de studio. Gelukkig had Anouk weer geld nodig. Daarom mogen haar fans binnenkort gelukkig weer genieten van een groot live optreden. De concertkaarten voor Anouk vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Heb je altijd al een concert van Anouk willen bijwonen? Grijp dan deze kans. Je weet nooit wanneer ze er echt mee gaat stoppen.

9. Simply Red

Ze zijn weer bij elkaar! Simply Red viert hun dertigjarig bestaan met een tournee langs diverse steden in Europa, waaronder twee optredens in de Ziggo Dome. Simply Red heeft wereldwijd meer dan 60 miljoen albums verkocht. Simply Red draait al heel wat jaren mee in de muziekindustrie. Nederland is nog lang niet klaar met deze super band!

Tickets voor het concert van Simply Red zijn enorm populair. Tijdens het concert zullen naar verwachting de grootste hits voorbij komen. Denk aan ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Now’, ‘Something Got Me Started’, ‘The Right Thing’, ‘Stars’, ‘Fairground’, ‘The Air That I Breathe’ en ‘Sunrise’.

8. Paul Simon en Sting

Twee wereldsterren in één show! Op zondag 22 maart staan Paul Simon en Sting in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dit concert was binnen een dag volledig uitverkocht! Daarom staan de mannen op 18 april nogmaals in de Ziggo Dome met een extra concert. Hiervoor zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar.

De concerten maken deel uit van de Together on Stage Tour. De tour is een groot succes! Tijdens het concert zullen Paul Simon en Sting hun beste songs ten gehore brengen. Deze zullen ze zowel samen als apart uitvoeren. De pers en publiek zijn unaniem enthousiast over de boeiende combinatie van deze twee legenden op één podium.

7. Eros Ramazzotti

De Italiaanse Superster Eros Ramazzotti komt in 2015 naar Nederland! Op 3 november geeft de wereldberoemde zanger een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam! Sinds zijn doorbraak in 1984 is de zanger nog altijd enorm populair in binnen- en buitenland. Tickets zijn nog beperkt beschikbaar. Tijdens het concert in de Ziggo Dome zullen de hits  ‘Se Bastasse Una Canzone’, ‘Adesso Tu’, ‘Musica è’, en ‘Cose Della Vita’ ongetwijfeld voorbij komen.

6. André Rieu

De Koning van de Strauss geeft in 2015 weer een indrukwekkende reeks concerten aan het Vrijthof in Maastricht. Daarnaast is de groot concertmeester ook te zien in het Gelredome in Arnhem en Paleis 12 in Brussel.

Zoals gewoonlijk pakt Rieu groots uit tijdens zijn concerten. Alleen de allerbeste artiesten, een 60-koppig orkest, meeslepende walsen, balonnen, vuurwerk, indrukwekkende decors en een romantische sfeer maken Rieu concerten tot een van de meest populaire muziek evenementen in Nederland. De concerten op het Vrijthof in Maastricht zijn keer op keer volledig uitverkocht. Om deze reden worden fans aangeraden om André  Rieu tickets ruim op tijd te reserveren.

5. Neil Diamond

De concerten van Neil Diamond zijn legendarisch! Wij hebben goed nieuws voor alle Diamond fans. Op donderdag 25 juni staat de Amerikaanse zanger in de Ziggo Dome in Amsterdam. Wegens de enorme belangstelling naar concertkaarten heeft de zanger een tweede concert aangekondigd. Dit concert zal plaatsvinden op zaterdag 27 juni.

Het concert zal voor een deel in het teken staan van zijn nieuwste Studioalbum Melody Road. Dit album kwam  op 21 oktober 2014 uit. Naast nieuwe nummers, zal Diamond ook zijn grootste hits als ‘Sweet Caroline’en ‘Love on the Rocks’ ten gehoren brengen.

4. Toppers in Concert

Toppers in Concert is een van de grootste jaarlijks terugkerende muziekevenementen in Nederland. Weinig artiesten kunnen zeggen dat zij de Amsterdam Arena elk jaar opnieuw volledig uitverkopen. Geen probleem voor Jeroen, Gerard en René. Dat is een plekje in deze lijst waard!

In mei 2015 is het zover. Dan barst de zomer los in Amsterdam. De Toppers staan in 2015 traditiegetrouw in de Amsterdam Arena. Het thema dit jaar is Crazy Summer Edition. Trek je foute outfit dus maar uit de kast, en ga los op het grootste meezingfeest van Nederland! Tickets voor de Toppers zijn niet aan te slepen. Om deze reden hebben de mannen inmiddels een derde concert aangekondigd. Nu maar hopen dat ze geen ruzie maken.

3. Fleetwood Mac

Op maandag 1 juni 2015 staat de legendarische band Fleetwood Mac in de volledige bezetting, dus inclusief Christine McVie, terugkeren in de Ziggo Dome in Amsterdam! De tickets vooor het optreden waren binnen no-time volledig uitverkocht. Gelukkig staat een tweede concert al op de planning. Heb je nog geen tickets gescoord voor Fleetwood Mac. Dan kun je gelukkig naar het extra optreden op 31 mei.

De reist langs een groot aantal steden met hun On With the Show Tour. Deze succesvolle tour reist momenteel met maar liefst 70 uitverkochte shows door de Verenigde Staten. Het optreden is extra bijzonder aangezien Christine McVie zich na 16 jaar weer heeft aangesloten bij de band.

2. AC/DC

ACDC fans hebben er een eeuwigheid op moeten wachten. In 2015 komt de Australische Rockband dan eindelijk terug naar Nederland. Het langverwachte concert vindt plaats op dinsdag 5 mei in het Gelredome in Arnhem. Binnen een half uur verkochten de Aussies het hele Gelredome uit. Kaarten zijn gelukkig nog wel beperkt te krijgen via Topticketshop.

AC/DC concerten staan bekend om de indrukwekkende show-effecten. De laatste keer dat de Rockers in Nederland optraden werden kosten nog moeite gespaard. Gillende gitaren, Kanonschoten en een indrukwekkende vuurwerkshow maakten de show compleet.

1. U2

De Legendarische band U2 komt voor het eerst sinds zes jaar naar Nederland! In september geeft de populairste band ter wereld maar liefst vier concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam.

De belangstelling voor U2 is ongekend groot. De eerste twee concerten waren binnen 20 minuten uitverkocht. De twee extra concerten binnen een half uur. Heb je de voorverkoop van U2 gemist, en wil je niet nog eens zes jaar wachten? Neem dan eens een kijkje bij Topticketshop. Hier worden nog een beperkt aantal U2 Tickets aangeboden.

De concerten van U2 staan in het teken van de Innocence + Experience Tour. Met de tour reist de band langs 19 steden in Europa en Noord-Amerika.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.