Philip Glass Ensemble voor unieke show naar Heineken Music Hall

Geschreven door op 4 februari 2016 om 15:27

Het Philip Glass Ensemble komt naar de Heineken Music Hall voor een speciaal concert. De Heineken Music Hall wordt speciaal voor dit concert omgetoverd tot een enorm filmtheater.

Philip Glass Ensemble

Het Philip Glass Ensemble komt naar Nederland! Het muziekensemble geeft een uniek concert in de Heineken Music Hall op vrijdag 19 augustus. De show is een uitzonderlijke vertoning van de experimentele cultfilm Koyaanisqatsi. De originele soundtrack wordt live opgevoerd door het ensemble. De Heineken Music Hall wordt speciaal omgetoverd tot een enorm filmtheater voor deze zeldzame uitvoering.

De kaartverkoop voor het unieke concert gaat aanstaande zaterdag 6 februari om 10:00 uur ’s ochtends van start. De kaartverkoop verloopt via de website van Ticketmaster.

Philip Glass

Philip Glass is een van de meest invloedrijke klassieke componisten van de twintigste eeuw. Hij componeerde muziek voor meer dan honderd films en documentaires. Met het Philip Glass Ensemble creëerde hij in de jaren ’60 een minimalistische muziekstijl die een nieuwe brug sloeg tussen muziek en bewegend beeld. Zelf gebruikt Glass liever de term theatermuziek voor zijn stijl. Hij is driemaal genomineerd voor een Oscar en heeft daarnaast samengewerkt met David Bowie.

Koyaanisqatsi

Koyaanisqatsi (1982) is het eerste deel uit de QATSI-trilogie van filmregisseur Godfrey Reggio. De experimentele cultfilm is een samensmelting van beeld, geluid en ideeën. De film heeft geen plot en geen acteurs, waardoor er een dialoog ontstaat tussen enkel de kijker en de film.

 

Bron: Heineken Music Hall

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.