Michael Bublé gekroond tot koning van Kerst

Geschreven door op 22 december 2014 om 13:04
Albumcover: Michael Buble - Christmas

Michael Bublé is de populairste artiest ooit tijdens de feestdagen op Spotify. Maar liefst 11 nummers van Bublé staan in de top 20 kerstliedjes.

Nu de Stille Nacht dichterbij komt, onthulde Spotify onlangs dat Michael Bublé de populairste zanger is van kerstnummers. Om tot een lijst van top 20 kerstliedjes te komen analyseerde Spotify wereldwijde data. Deze week zijn elf nummers in de lijst afkomstig van Bublé. Daarnaast ontdekte Spotify dat vijf hits uit de top tien ook van hem zijn. Hieruit blijkt dat de zanger het kerstgevoel domineert tijdens de feestdagen.

Het aftellen naar Kerst begint officieel op 28 november, wanneer Spotify het ‘Bublé-effect’ ziet opkomen. De kersthits van de Canadese zanger worden vanaf dat moment 147 procent meer gestreamd, omdat muziekliefhebbers dan in de kerstsfeer komen.

 

michael buble christmas

 

Michael Bublé – Top 10 Populairste Kerstnummers Wereldwijd

1. It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas
2. Holly Jolly Christmas
3. All I Want for Christmas is You
4. Have Yourself a Merry Little Christmas
5. White Christmas
6. Jingle Bells
7. Christmas (Baby Please Come Home)
8. Santa Claus is Coming to Town
9. Cold December Night
10. Blue Christmas

 

Koning der Kerst

In Nederland wordt It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas van Michael Bublé ook het meest gestreamd, gevolgd door Jingle Bells en Holly Jolly Christmas. Om de top 100 tracks die het meest geassocieerd worden met kerstplaylists te identificeren heeft Paul Lamere, Director of Developer Platform voor The Echo Nest bij Spotify, de web app Playlist Miner gebouwd. Deze app spot de top tracks van de populairste openbare playlists op Spotify.

Angela Watts, VP Global Communications bij Spotify: “Michael Bublé verdient gekroond te worden tot koning van Kerstmis. Met de grote stijging in het aantal streams vanaf eind november tot aan de feestdagen draagt zijn muziek bij aan het verspreiden van het kerstgevoel over de hele wereld.”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Bublé Nieuws · Nieuws