Gangnam Style culthit op Youtube (30 miljoen views) VIDEO

Geschreven door op 15 augustus 2012 om 16:27
Psy - Credits: Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Gangnam Style werd al meer dan 30 miljoen keer bekeken op youtube binnen een maand tijd! Normaal gesproken halen alleen grote artiesten zoals Justin Bieber dit soort aantallen, maar dit keer was het de onbekende PSY.

De Zuid Koreaan PSY heeft een regelrechte youtube hit met z’n nummer GANGNAM STYLE. De truc zit volgens PSY in dat hij de hele video lang uncool is gebleven. Dat vinden mensen kennelijk leuk. PSY neemt zelf de hoofdrol in de clip en acteert zo fout mogelijk dat hij cool is, waardoor hij uncool blijft. Of zoals PSY het zelf redeneert: “My goal in this music video was to look uncool until the end. I achieved it.” De echte naam van artiest PSY is Park Jai-sang, is 34 jaar oud en komt uit Zuid Korea.

 
Ook in Nederland heeft Gangnam Style succes. Voornamelijk dankzij Michiel Veenstra van 3FM die ‘m een aantal keer op de radio draaide. Ook Coen & Sander van 3FM pakte het nummer op en bombardeerde Gangnam Style tot supercrazyturbotophit.

PSY – GANGNAM STYLE

YouTube player

Voor de dames is er ook een FEMALE version gemaakt, check hier de Gangnam Female Style, PSY (ft. HYUNA):

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Videos