Mark Morton deelt nieuwe single met Chester Bennington

Geschreven door op 9 januari 2019 om 10:04
Mark Morton (Lamb of God) en Chester Bennington (Linkin Park) - Foto uit persbericht Petting Zoo Propaganda (zie mail)

Lamb of God-gitarist Mark Morton heeft de tweede single van zijn opkomende soloplaat gedeeld! De single ‘Cross Off’, een samenwerking met Linkin Park-zanger Chester Bennington, verscheen op 8 januari.

Mark Morton deelt single ‘Cross Off’ met Chester Bennington

Mark Morton heeft zijn tweede single uitgebracht! De Lamb of God-gitarist breng in maart zijn debuut soloalbum ‘Anesthetic’ uit en deelde eerder al het nummer ‘The Truth Is Dead’. Op 8 januari verscheen single nummer twee: ‘Cross Off’. De track is een samenwerking met de overleden Linkin Park-frontman Chester Bennington.

Het nummer werd opgenomen in april 2017, slechts enkele maanden voor het overlijden van Bennington. Naast de Linkin Park-zanger hebben ook bassist Paolo Gregoletto en drummer Alex Bent (beide Trivium) meegewerkt aan de track.

“Veel energie en emotie”

De Lamb of God-gitarist vertelt dat werken met Bennington als een ‘natuurlijk proces’ voelde: “We hielden allebei van het begin af aan erg veel van het nummer en iedereen heeft er veel energie en emotie in gestopt. Ik denk dat dit goed hoorbaar is, zeker in Chesters performance.”

‘Anesthetic’

Mark Mortons debuut soloalbum ‘Anesthetic’ wordt op 1 maart uitgebracht. De gitarist heeft een indrukwekkend blik aan gastartiesten opengetrokken om mee te helpen aan het album. Naast Bennington zijn ook Alter Bridge-zanger Myles Kennedy, zangeres Alissa White-Gluz (Arch Enemy) en Lamb of God-vocalist Randy Blythe op het album te horen.

Onder andere Megadeth-bassist David Ellefson, Stone Sour-drummer Roy Mayorga, Korn-drummer Ray Luzier en Triviums Paolo Gregoletto (bas) en Alex Bent (drums) hebben meegewerkt aan de instrumentatie van het album.

 

Bron: Petting Zoo Propaganda

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.