Vlaamse rapper Soufiane zorgt voor ophef met track ‘Amigo’

Geschreven door op 8 januari 2019 om 17:11

De Vlaamse rapper Soufiane Eddyani ligt onder vuur. Zijn track ‘Amigo’, die hij opdroeg aan een vriend die veroordeeld is voor het prostitueren van een meisje, zorgt voor veel ophef. 

Soufiane onder vuur

Op 4 januari 2019 bracht de Vlaamse rapper Soufiane Eddyani de track ‘Amigo’ uit. Soufiane draagt de track op aan zijn goede vriend Bilal A, ook wel bekend als Moreno. Bilal A werd in 2016 veroordeeld voor het verkrachten en prostitueren van een vijftienjarig meisje. Fans en politici uiten nu kritiek op Soufiane, die het volgens hen opneemt voor zijn ‘tienerpooiervriend’.

Reactie Eddyani

Op zondag 6 januari 2019 gaf de Antwerpse rapper een reactie bij het Vlaamse medium VRTS op de commotie. Daarin zegt de rapper dat de track inderdaad aan zijn veroordeelde vriend is opgedragen, maar dat het nummer zelf niet over Moreno gaat: “Het nummer en de clip van ‘Amigo’ zijn inderdaad opgedragen aan Moreno, maar gaan niet over zijn verhaal“.

Verder zegt Eddyani dat hij de daden van zijn vriend Moreno afkeurt, maar dat hij vindt dat iedereen een tweede kans verdient. Ook vertelt de rapper in een video op zijn Instagramprofiel dat hij “enkel goede bedoelingen had”. Ondertussen heeft hij zijn profiel privé gemaakt.

Ontmoeting slachtoffers

Volgens het medium ‘De Afspraak‘ zou er ook een geheime ontmoeting plaatsvinden tussen Soufiane en twee slachtoffers van zijn vriend Moreno. De begeleider van de slachtoffers claimt echter dat de rapper niet is komen opdagen en daarentegen een kat opstuurde. Waarom Eddyani niet op kwam dagen bij dit gesprek is niet bekend.

 

Bronnen: Vrt.be, puna.nl, hln.be, twitter

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Vijf tracks die helpen tegen je ‘Blue Monday’ dip Het is weer Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Wij sleuren je met deze nummers door je deprimaandag heen!Blue Monday dip Maan...
Hit of Shit: Rockband Chef’Special brengt nieuwe single uit Dinsdag 14 februari bracht Chef'Special een nieuwe single uit. Met het bijzondere nummer 'Try Again' gaan de jongens een nieuwe richting op.Chef'S...
Chef’Special heeft twee album releaseshows aangekondigd! In maart is het dan eindelijk zover. Het nieuwe album van Chef'Special komt uit. Om dit te vieren geven de heren maar liefst twee releaseshows in hun ...
Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · Soufiane Eddyani Nieuws · WTF

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu