Vlaamse rapper Soufiane zorgt voor ophef met track ‘Amigo’

Geschreven door op 8 januari 2019 om 17:11
Soufiane Eddyani - Auteur: Mohamed Bentouhami - Bron: Wikimedia Commons CC-BY-SA 4.0

De Vlaamse rapper Soufiane Eddyani ligt onder vuur. Zijn track ‘Amigo’, die hij opdroeg aan een vriend die veroordeeld is voor het prostitueren van een meisje, zorgt voor veel ophef. 

Soufiane onder vuur

Op 4 januari 2019 bracht de Vlaamse rapper Soufiane Eddyani de track ‘Amigo’ uit. Soufiane draagt de track op aan zijn goede vriend Bilal A, ook wel bekend als Moreno. Bilal A werd in 2016 veroordeeld voor het verkrachten en prostitueren van een vijftienjarig meisje. Fans en politici uiten nu kritiek op Soufiane, die het volgens hen opneemt voor zijn ’tienerpooiervriend’.

Reactie Eddyani

Op zondag 6 januari 2019 gaf de Antwerpse rapper een reactie bij het Vlaamse medium VRTS op de commotie. Daarin zegt de rapper dat de track inderdaad aan zijn veroordeelde vriend is opgedragen, maar dat het nummer zelf niet over Moreno gaat: “Het nummer en de clip van ‘Amigo’ zijn inderdaad opgedragen aan Moreno, maar gaan niet over zijn verhaal“.

Verder zegt Eddyani dat hij de daden van zijn vriend Moreno afkeurt, maar dat hij vindt dat iedereen een tweede kans verdient. Ook vertelt de rapper in een video op zijn Instagramprofiel dat hij “enkel goede bedoelingen had”. Ondertussen heeft hij zijn profiel privé gemaakt.

Ontmoeting slachtoffers

Volgens het medium ‘De Afspraak‘ zou er ook een geheime ontmoeting plaatsvinden tussen Soufiane en twee slachtoffers van zijn vriend Moreno. De begeleider van de slachtoffers claimt echter dat de rapper niet is komen opdagen en daarentegen een kat opstuurde. Waarom Eddyani niet op kwam dagen bij dit gesprek is niet bekend.

YouTube player

 

Bronnen: Vrt.be, puna.nl, hln.be, twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · Soufiane Eddyani Nieuws · WTF