Live Report: Paaspop geeft geweldige kick-off van het festivalseizoen

Geschreven door op 23 april 2019 om 14:41
Paaspop 2019 - Credits: tomdoms.com (Presskit)

Paaspop 2019 zet een fantastische opener neer van het Nederlandse festivalseizoen. Dit jaar trok een recordaantal bezoekers naar ‘het Brabantse Las Vegas’. Artiesten Nieuws was erbij en doet verslag!

Paaspop 2019

Afgelopen weekend vond de vierenveertigste editie van Paaspop plaats. Een festival dat al jaren de opener van het Nederlandse festivalseizoen genoemd wordt. Deze editie bracht ruim negentigduizend bezoekers naar het Brabantse Schijndel. Het diverse programma en de heerlijke temperaturen zorgen voor een perfect festivalweekend.

Nielson @ Paaspop - Credits: Coen van Tartwijk (Presskit)

Nielson @ Paaspop – Credits: Coen van Tartwijk (Presskit)

Zweten bij de Jeugd van Tegenwoordig

Op vrijdag 19 april 2019 staat Nielson als eerste gepland op hoofdpodium ‘Apollo‘. Jett Rebel, Kraantje Pappie, Scooter en Within Temptation geven die dag ook een show op de mainstage. In de ‘Phoenix’ staan die dag onder andere White Lies en De Jeugd van Tegenwoordig.

Laatstgenoemde zorgt voor een volle tent. Al snel komen de eerste moshpits op gang met vooral veel jongeren, maar ook een paar ouderen wagen zich in de hossende menigte. De zweetdruppels vliegen in het rond dankzij de zomerse temperaturen. Paaspop 2019 heeft deze keer fantastisch festivalweer in tegenstelling tot vorig jaar, toen de bezoekers nog stonden te soppen in de modder. Na De Jeugd van Tegenwoordig kunnen bezoekers nog lekker doorfeesten bij ZER00’S HEROES of hun ‘inner metalhead’ naar boven halen bij Within Temptation.

De Jeugd van Tegenwoordig @ Paaspop 2019 - Credits: Max Kneefel (presskit)

De Jeugd van Tegenwoordig @ Paaspop 2019 – Credits: Max Kneefel (presskit)

Van ASMR tot hossen in de Wunderbar

Ook op de tweede dag is er wederom een divers programma te zien. Van nieuw talent Pip Blom in ‘Jack Daniel’s’ tot Yungblud in ‘Phoenix’ en hiphopartiest Frenna in ‘Roxy’, naar de afsluiter van de zaterdag, de Belgische band Oscar And The Wolf in ‘Apollo’. De Vlaamse band zet een ijzersterke show neer die de tent laat dansen onder een regen van confetti.

Het bijzondere aan Paaspop is dat het festival niet alleen uiteenlopende artiesten presenteert, maar ook veel andere activiteiten organiseert. Zo kun je lekker hossen in de kleine tent ‘Wunderbar’ terwijl je een shotje Apfelkorn neemt. Verder is voor de liefhebbers een ASMR box waar de bezoekers even helemaal tot rust kunnen komen. Mocht dit nog allemaal niet gek genoeg zijn, dan kan je ook nog losgaan op de cocktailbus of dansen in een draaiende tunnel met flitsende lichten. Een flinke uitdaging voor het evenwichtsorgaan mag het zeker genoemd worden. Voor alle paardenmeisjes- en jongens is er ook de ‘Pony club‘ waarvoor je eerst een paar lastige hindernissen moet trotseren voordat je de pony club sticker krijgt. Deze geeft toegang tot de feesttent.

Yungblud @ Paaspop 2019 - Credits: Max Kneefel (Presskit)

Yungblud @ Paaspop 2019 – Credits: Max Kneefel (Presskit)

Afsluiten met een knal

Op zondag 21 april maakt Rondé een begin aan de ‘finale’ van Paaspop in ‘Apollo’. De tent staat voor de helft vol, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de warmte en de kater van de bezoekers. De band geeft, ondanks de halfvolle tent, een energieke show weg waarbij alle hits voorbijkomen. Ook de Britse band Clean Bandit speelt de ene na de andere hit, waarbij er luidkeels wordt meegezongen.

Na een rustig optreden van Passenger is het de beurt aan Ronnie Flex & Deuxperience. Hoewel het concert om half twaalf begint staan er nog veel jonge fans vooraan luidkeels mee te zingen met tracks als ‘Zusje’ en ‘Energie’. Eerder dit weekend stond de artiest al op het podium met zijn andere muzikale project Flonti Stacks.

Voor de bezoekers die geen fan zijn van Ronnie Flex, was er plek om te dansen bij het Singlefeestje, waar onder meer 3FM dj Frank van der Lende en de mannen van Streetlab op het podium staan te feesten. Om twee uur worden de laatste bezoekers toch echt van het festivalterrein gestuurd. Paaspop is officieel afgelopen, maar gelukkig gaat het feest op de camping nog even door.

Ronnie Flex @ Paaspop 2019 - Credits: Max Kneefel (Presskit)

Ronnie Flex @ Paaspop 2019 – Credits: Max Kneefel (Presskit)

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.