New Order tijdens ADE 2019 naar AFAS Live Amsterdam

Geschreven door op 23 april 2019 om 11:00
New Order - Fotocredits: Thesupermat - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Goed nieuws voor New Order fans! De Britse new waveband treedt op tijdens Amsterdam Dance Event 2019. De show vindt plaats in de Amsterdamse AFAS Live.

New Order naar AFAS Live

New Order komt naar Nederland! De Engelse formatie betreedt op donderdag 17 oktober 2019 het podium van AFAS Live te Amsterdam. Het optreden maakt deel uit van Amsterdam Dance Event 2019, het jaarlijkse evenement gericht op dance- en elektronische muziek. De aankomende editie van ADE vindt plaats vanaf woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober 2019.

Tickets

Concertkaarten zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 april 2019 om 10:00 uur. De verkoop loopt via Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk hier.

New Order

De bandleden van New Order maakten voor het ontstaan van deze groep deel uit van de iconische post-punkband Joy Division. Na het overlijden van frontman Ian Curtis begin jaren tachtig besloten de overgebleven leden dat deze formatie niet kon voortbestaan. New Order scoorde in 1983 een enorme hit met het nummer ‘Blue Monday’ en was van grote invloed op bekende bands als The Cure en Depeche Mode. In 2007, na het vertrek van bassist Peter Hook, was het tijdelijk stil rond de formatie. Inmiddels zijn de Britten terug met een nieuwe line-up en nieuw materiaal. Het tiende en meest recente album van de Britse groep, ‘Music Complete’, verscheen in 2015.

Beluister de hit ‘Blue Monday’ hier:

YouTube player

 

Bronnen: AFAS Live, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.