De grootste concurrenten van Duncan Laurence

Geschreven door op 13 mei 2019 om 15:49
Het Grote Songfestivalfeest, Duncan Laurence, Eurovisie Songfestival - Fotocredits: Yaroslav Dorn - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Bij de bookmakers is Eurovisiesongfestival-kandidaat Duncan Laurence nog steeds het populairst! Maar de zanger is niet de enige kanshebber. Deze deelnemers hijgen de Nederlander in de nek.

Duncan Laurence op nummer één

Op donderdag 16 mei 2019 komt Duncan Laurence, in het laatste deel van de tweede halve finale, in actie tijdens het Eurovisiesongfestival 2019. Met zijn nummer ‘Arcade‘ staat de singer-songwriter nog altijd op de eerste plek bij de bookmakers. Toch blijft het erg spannend, want meerdere kandidaten kruipen dichterbij de nummer één. Welke landen zijn de grootste concurrenten van de Nederlandse inzending?

Zweden: John Ludvik – ‘Too Late for Love’


Sinds vrijdag 10 mei 2019 staat John Ludvik plotseling op de tweede plaats bij de wedkantoren. Inmiddels staat de zanger op een winkans van 15%. De Zweed stond al een aantal weken in de top vijf. Beluister de Scandinavische inzending hieronder:

YouTube player

Frankrijk: Bilal Hassani – ‘Roi’


Wie ook gestegen is bij de bookmakers, is de Franse Bilal Hassani. Maar de nummer drie van de kanslijst is niet gefocust op de winst. Volgens hem verdient Duncan de eerste plek: “Ik houd van Duncan. Zijn liedje is geweldig. Hij verdient het om bovenaan bij de bookmakers te staan, want zijn liedje is prachtig.” aldus de zanger tegen ANP. Beluister hieronder zijn nummer:

YouTube player

Rusland: Sergey Lazarev – ‘Scream’


Deze kandidaat nam in 2016 al deel aan het Eurovisiesongfestival. Tijdens die editie eindigde Lazarev op de derde plek. Al voordat het nummer voor aankomende editie bekend was gemaakt, stond de Rus op de eerste plek. Inmiddels is hij afgezakt naar de vierde positie in de lijst. Beluister hieronder zijn track:

YouTube player

Azerbeidzjan: Chingiz – ‘Truth’


Na de bekendmaking van zijn nummer viel de Azerbeidzjaanse inzending nog niet op. Na zijn eerste repetitie steeg Chingiz in de lijst van de bookmakers. Inmiddels staat de artiest op 7% win kans. Beluister zijn inzending hieronder:

YouTube player

Italië: Mahmood – ‘Soldi’


Voor de Italiaanse kandidaat ziet het Eurovisiesongfestival er minder rooskleurig uit. Zo stond de ‘Soldi‘-zanger eerst nog op de derde plek in de lijst, maar is hij inmiddels afgezakt naar de zesde plaats. Dit heeft volgens de Italiaanse media te maken met hoge koorts en een hevige keelontsteking. Beluister hieronder het nummer waarmee Mahmood in de tweede halve finale te horen is:

YouTube player

 

Bronnen: Bookmakers, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.