Songfestivalfavoriet Duncan Laurence populair bij buitenlandse pers

Geschreven door op 30 april 2019 om 14:54
Duncan Laurence (The Netherlands 2019) - Fotocredits: Martin Fjellanger, Eurovision Norway, Eurovisionary (CC BY-SA 4.0)

Duncan Laurence kan de aandacht van de buitenlandse pers bijna niet meer aan. De songfestivalfavoriet krijgt vanuit heel Europa aanvragen voor interviews.

Duncan Laurence ongekend populair

Nooit eerder was een Nederlandse act voor het Eurovisiesongfestival zo populair als Duncan Laurence. De publieksfavoriet krijgt vanuit heel Europa aanvragen voor interviews. De aandacht van de buitenlandse pers en de liefhebbers van het muziekfestijn is ook nieuw voor AVROTROS, die de zanger begeleid naar het Songfestival. Een woordvoerder van de omroep laat weten dat de mailboxen vollopen. “We hebben aanvragen uit Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Finland, het gaat maar door. Van grote Morning Shows tot de BBC.

Buitenlandse pers

Eerder liet Laurence weten dat pers voor hem in de rij stonden tijdens Eurovision in Concert in AFAS Live. Vrijwel alle journalisten wilden de Nederlandse songfestivalfavoriet aan de tand voelen. De zanger sprak zelf van achtenveertig interviews in tweeënhalf uur. Ook in Israël, waar het Songfestival dit jaar plaatsvindt, is Duncan geïnterviewd door verschillende grote programma’s, waardoor hij in Tel Aviv herkend werd op straat. Tijdens een uitzending op 3FM vertelde de zanger: “Toen we de volgende dag het filmpje gingen opnemen wilden opeens allemaal Israëlische mensen met me op de foto. Heel bizar van de ene op de andere dag.”

Gunstig

De aandacht van de Europese pers is gunstig voor de uiteindelijke uitslag. Aangezien landen niet op zichzelf mogen stemmen, is de internationale aandacht zeer belangrijk. Op deze manier verschijnt Duncan Laurence in verschillende landen in de media, waardoor hij bekendheid krijgt. De kans om hoog te eindigen of zelfs het muziekfestijn te winnen stijgt hierdoor. De Nederlandse pers zal in Tel Aviv dan ook minder tijd krijgen met de songfestivalfavoriet.

Publiekslieveling

Niet alleen bij de pers is Duncan Laurence zeer geliefd. De bookmakers verwachten dat de Nederlander in mei 2019 met de winst naar huis gaat. Hij heeft bij de wedkantoren dan ook een grote voorsprong op de overige deelnemende landen. Ook wordt de inzending ‘Arcade’ massaal beluisterd op Spotify. Ruim anderhalve maand na de bekendmaking is het nummer meer dan tien miljoen keer gestreamd. De populariteit van het nummer was te merken tijdens Eurovision in Concert. Hier maakte Laurence volgens verschillende bronnen de hoge verwachtingen waar en ontving hij het hardste applaus van de avond.

Songfestival 2019

Voordat het evenement kan plaatsvinden in Nederland, moet Duncan eerst de muziekwedstrijd winnen. Op zaterdag 18 mei 2019 wordt het gastland bekendgemaakt tijdens de finale van het Songfestival. Eerst is Duncan Laurence te zien in de tweede halve finale. Deze wordt op donderdag 16 mei 2019 uitgezonden door AVROTROS op NPO1.

Beluister hier de Nederlandse inzending:

YouTube player

 

Bron: AVROTROS, Rijnmond, AD, 3FM, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.