Duncan Laurence maakt hoge verwachtingen waar

Geschreven door op 8 april 2019 om 15:27
Duncan Laurence (The Netherlands 2019) - Fotocredits: Martin Fjellanger, Eurovision Norway, Eurovisionary (CC BY-SA 4.0)

Tijdens Eurovision in Concert wist publieksfavoriet Duncan Laurence de hoge verwachtingen waar te maken. De zanger is zelfs gestegen bij de bookmakers.

Duncan Laurence maakt verwachtingen waar

Op zaterdag 6 april 2019 kwamen 28 deelnemende landen bij elkaar voor het eerste grote evenement voorafgaand aan het Eurovisiesongfestival. Ook de Nederlandse inzending Duncan Laurence trad op tijdens Eurovision in Concert in AFAS Live. Hier wist de zanger zijn favorietenrol waar te maken. De voorsprong op andere deelnemende landen is na het optreden nog meer gegroeid en Nederland heeft nu volgens de bookmakers een winkans van zesentwintig procent. Journalisten stonden voor Laurence in de rij en zelf spreekt hij over achtenveertig interviews in tweeënhalf uur.

Performance

Voor Duncan was dit de eerste keer dat hij zijn Songfestivallied ‘Arcade’ live zong voor een groot publiek. Hoewel er veel druk op de artiest lag, was het optreden volgens verschillende bronnen overtuigend en foutloos. Het publiek was laaiend enthousiast en de zanger kreeg het hardste applaus van de avond. De podiumpresentatie zelf was simpel. Achter zijn donkere silhouet werd de videoclip van het nummer vertoond. Het is nog niet duidelijk of dit een voorproefje is van de performance van Laurence op het grote muziekfestijn. Na afloop van het optreden vertelde de Tilburger dat zijn act nog even geheim blijft.

Rivalen

Tegen RTL Nieuws vertelt Duncan Laurence dat zijn favoriet Mahmood is, die met het nummer ‘Soldi’ Italië vertegenwoordigt. Toch blijkt deze act minder in de smaak te vallen dan de Zwitserse inzending. Luca Hänni wist met zijn song ‘She Got Me’ het publiek te laten dansen en al snel werd het refrein meegezongen. Meteen na het optreden steeg de inzending naar de tweede plek, maar eindigde niet veel later weer op de derde plek. Ook Rusland doet het goed bij de bookmakers. Sergey Lazarev staat op de tweede plek, met een winkans van elf procent.

Maar ook bij zijn concurrenten valt Laurence goed in de smaak. Sarah McTernan uit Ierland vertelt aan NU dat ze ‘Arcade’ erg goed vindt. “Ik luister naar de Eurovisie-afspeellijst en dit nummer geeft me echt kippenvel. Het is een kick-ass nummer en ik hou ervan.” Maar ook de Griekse Katerine Duska meldt dat ze het nummer in haar vrije tijd vaak luistert.

Halsema

Tijdens het persmoment liet de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, weten het Songfestival te willen organiseren. Het evenement is meer dan welkom in de hoofdstad. “Ik heb begrepen dat onze inzending een goede kans maakt. Hopelijk zien we jullie volgend jaar dus allemaal weer in Amsterdam voor het Eurovisiesongfestival.

Eurovisiesongfestival

Of het evenement in 2020 plaatsvindt in Nederland, weten we op zaterdag 18 mei 2019. Dan vindt de grote finale van het Eurovisiesongfestival plaats in Tel Aviv. Eerst is Duncan Laurence nog te zien in de tweede halve finale. Laurence treedt op als zestiende act van de avond, wat gunstig uitkomt voor hem. Op donderdag 16 mei 2019 wordt deze halve finale om 21:00 uur op NPO 1 uitgezonden door AVROTROS.

Beluister hier ‘Arcade’:

YouTube player

 

Bron: NU, AD, Noordhollands Dagblad

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.