Roxy Music volgens Phil Manzanera nu toch officieel opgedoekt

Geschreven door op 4 november 2014 om 10:16
Roxy Music - Credits: AVRO - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

De Britse rockgroep Roxy Music is niet meer. Gitarist Phil Manzanera bevestigde het nieuws in een interview tegenover Rolling Stone.

Het nieuws komt echter niet bepaald als een verrassing. De band was al ruim drie en een half jaar inactief, getuige het feit dat hun laatste tour uit 2011 stamt. “Ik denk niet dat we nog meer shows gaan doen”, zegt Phil Manzanera. “Ik denk dat we klaar zijn. Toen we in 2011 stopten met touren, keken Andy [Mackay, red.] en ik elkaar en zeiden we: ‘Ons werk is hier klaar’.”

Roxy Music

Het verloop van Roxy Music

Nadat Roxy Music in de twaalf jaar vanaf hun ontstaan in 1971 tien studioalbums produceerde, viel de band uiteen in 1983, om in 2001 weer bij elkaar te komen. Ondanks het feit dat ze na hun laatste album Avalon uit 1982 geen nieuwe muziek meer uitbrachten, bleef Roxy Music toch sporadisch nog toeren.

“Muzikanten houden ervan om nieuwe dingen te doen”, sprak Manzanera , die zelf ook nog als producer aan albums zoals David Gilmour’s On an Island werkte. “En dat is jammer voor de fans, want die zien ons graag elke keer hetzelfde materiaal spelen. Dan komen ze naar ons concert waarin wij nieuw materiaal spelen en dan is het ‘Tsjonge, ze zijn niet meer zo goed als dat ze waren’. Maar ik ben juist blij om nieuwe dingen te doen. Ik heb nog een paar albums die volgend jaar uit gaan komen.”

Roxy Music

Roxy Music

De Britse rockgroep Roxy Music werd in de 1971 gevormd als samenwerkingsproject tussen toetsenist en zanger Bryan Ferry en de legendarische producer en muzikant Brian Eno, waarvan laatstgenoemde de band twee jaar later alweer verliet. Onder de andere bandleden vielen gitarist Phil Manzanera, saxofonist Andy Mackay, drummer/percussionist Paul Thompson en Eddie Jobson, die zowel de synthesizer als de viool bespeelde.

Roxy Music scoorde in Nederland redelijke successen met single Love is the Drug, Dance Away, Jealous Guy en Avalon, die allen een top 10-notering behaalden. Ook singles Do The Strand en Virgina Plain zorgen nog altijd voor een nostalgisch moment bij luisteraars. 

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Roxy Music Nieuws