Iconische metalband Slayer stopt en kondigt afscheidstour aan

Geschreven door op 22 januari 2018 om 20:36
Slayer - Foto: Antje Naumann, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Slayer gaat stoppen. De iconische metalband zal nog eenmaal de wereld rond touren, voordat het een punt achter een bijna veertig jaar durende carrière zet.

Slayer stopt en kondigt afscheidstour aan

Verschrikkelijk nieuws voor Slayer fans. De thrashmetal-legendes hebben aangekondigd te stoppen. De band rond frontman Tom Araya maakte het nieuws op 22 januari via social media bekend.

De iconische metalband zal nog een laatste maal op wereldtournee gaan en wordt tijdens die tour ondersteund door Lamb of God, Anthrax, Behemoth en Testament. In een video op Facebook zegt de band dat het binnenkort met Noord-Amerikaanse tourdata komt. Of en wanneer de metalheads naar Nederland komen, is nog niet bekend. Slayer stond in 2017 nog in het Tilburgse poppodium 013.

Metallegendes

Slayer zag in 1981 het levenslicht en groeide in de bijna vier decennia die volgden uit tot één van de grootste metalbands ter wereld. Zo zijn de rockers onderdeel van de legendarische Big Four, een groep bestaande uit de vier grootste thrashmetalbands ter wereld, samen met Metallica, Megadeth en Anthrax.

De band is in haar bestaan in verschillende samenstellingen actief geweest, mede door het overlijden van gitarist en mede-oprichter Jeff Hanneman in 2013. De Californische metalband bracht in haar succesvolle carrière twaalf studioalbums uit, waarvan het uit 2015 afkomstige ‘Repentless’ de laatste is, en wist onder meer twee Grammy Awards in de wacht te slepen. Single ‘Raining Blood’ is nog altijd een klassieker binnen de metalwereld.

 

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Slayer Nieuws