Live Report: Cradle of Filth heeft oog voor klassiekers in Patronaat

Geschreven door op 9 februari 2018 om 14:42

De legendarische black metalband Cradle of Filth was onlangs tweemaal in ons land te vinden tijdens hun ‘Cryptoriana World Tour’. Donderdag 1 februari stonden ze op het podium in 013 Tilburg en op vrijdag 2 februari waren ze te zien in de Patronaat in Haarlem. Artiesten Nieuws was er in Haarlem bij!

Live Report: Cradle of Filth

De band wordt tijdens deze tour vergezeld door Portugese gothic-metalband Moonspell. Zowel Cradle of Filth als Moonspell brachten onlangs een nieuw album uit. Voorprogramma Moonspell werd goed ontvangen door de Nederlandse fans.

De band bracht eind 2017 het album ‘1755’ uit. Met dit album wist Moonspell, ondanks het feit dat ze al jaren meedraaien, toch te verrassen. Het album is volledig in het Portugees gezongen. Wel even wennen dus.

Nog altijd een trouwe schare fans

Cradle of Filth kwam in september met hun twaalfde studioalbum ‘Cryptoriana’. Het album werd door fans en critici wereldwijd zeer goed ontvangen.

Toch heeft de band door de jaren heen het aantal bezoekers tijdens hun live optredens zien teruglopen. In 2003 stonden ze nog in een gevulde Heineken Music Hall. Nu zijn ze al een heel aantal jaren te zien in poppodia als de Patronaat in  Haarlem of de 013 in Tilburg.

Desalniettemin is CoF een band die nooit verveeld. Misschien geen vol AFAS Live, maar wel nog altijd een trouwe schare fans die maar wat graag de helse krijsen van frontman Dani Filth verwelkomen. Iets wat de 44 jarige Dani Filth makkelijk weet vol te houden tijdens het optreden in Haarlem.

Aandacht voor klassiekers

De setlist bevatte drie nummers van hun laatste album. Gezien het album goede kritieken kreeg, had de band er best voor mogen kiezen wat meer nummers van dit album te spelen. Maar laat dat de pret niet drukken!

Het voordeel was wel dat er voldoende aandacht was voor een aantal klassiekers als ‘Nymphetamine’, ‘Her Ghost in the Fog’, ‘Dusk and Her Embrace’ en als afsluiter ‘Born in the Burial Gown’ van het album ‘Bitter Suites to Succubi’.

Cradle of Filth en Moonspell zullen nog tot begin Maart in Europa blijven en gaan dan verder naar Zuid- en Noord-Amerika, Azië en Australië.

The following two tabs change content below.
Mijn naam is John Smolenaers, 32 jaar en woonachtig in Weert. Muziek, festivals en theater behoren tot mijn hobby’s. Graag deel ik mijn bezoeken middels Artiestennieuws met jullie!
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Live Report: The Vaccines zet Melkweg op zijn kop Twee jaar geleden stond powerpopband The Vaccines voor het laatst in de grote zaal van de Melkweg. De zaal was niet uitverkocht, maar het publiek ging...
Live Report: Scarlet Stories op weg naar debuutalbum Voldoende middelen verzamelen om in eigen beheer een album op te kunnen nemen. Dat is het doel van de crowdfunding campagne die de Tilburgse formatie ...
Live Report: The Magic Gang in Rotown Rotterdam The Magic Gang tourt momenteel door Europa en deed op woensdag 10 oktober 2018 Rotown in Rotterdam aan. Artiesten Nieuws was erbij en doet verslag. ...
Queen en Adam Lambert trakteren Ahoy op ultiem meezingfeest Hoog bezoek in Ahoy! De legendarische rockers van Queen streken woensdag neer in de Rotterdamse evenementenhal, samen met zanger Adam Lambert. Vernieu...
Festival Report: Drift Festival, wat was je heet! Afgelopen zaterdag vond alweer de achtste editie van het heerlijke Drift Festival plaats in de voormalige fabriekshal De Vasim te Nijmegen. Een lekker...
Live Report: Bullet For My Valentine weet fans nog altijd te verrassen Maandagavond stond de Ronda-zaal van TivoliVredenburg vol met metalfans. Bullet For My Valentine trad op en bracht supportacts Shvpes en Asking Alexan...

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu