Live Report: Cradle of Filth heeft oog voor klassiekers in Patronaat

Geschreven door op 9 februari 2018 om 14:42

De legendarische black metalband Cradle of Filth was onlangs tweemaal in ons land te vinden tijdens hun ‘Cryptoriana World Tour’. Donderdag 1 februari stonden ze op het podium in 013 Tilburg en op vrijdag 2 februari waren ze te zien in de Patronaat in Haarlem. Artiesten Nieuws was er in Haarlem bij!

Live Report: Cradle of Filth

De band wordt tijdens deze tour vergezeld door Portugese gothic-metalband Moonspell. Zowel Cradle of Filth als Moonspell brachten onlangs een nieuw album uit. Voorprogramma Moonspell werd goed ontvangen door de Nederlandse fans.

De band bracht eind 2017 het album ‘1755’ uit. Met dit album wist Moonspell, ondanks het feit dat ze al jaren meedraaien, toch te verrassen. Het album is volledig in het Portugees gezongen. Wel even wennen dus.

Nog altijd een trouwe schare fans

Cradle of Filth kwam in september met hun twaalfde studioalbum ‘Cryptoriana’. Het album werd door fans en critici wereldwijd zeer goed ontvangen.

Toch heeft de band door de jaren heen het aantal bezoekers tijdens hun live optredens zien teruglopen. In 2003 stonden ze nog in een gevulde Heineken Music Hall. Nu zijn ze al een heel aantal jaren te zien in poppodia als de Patronaat in  Haarlem of de 013 in Tilburg.

Desalniettemin is CoF een band die nooit verveeld. Misschien geen vol AFAS Live, maar wel nog altijd een trouwe schare fans die maar wat graag de helse krijsen van frontman Dani Filth verwelkomen. Iets wat de 44 jarige Dani Filth makkelijk weet vol te houden tijdens het optreden in Haarlem.

Aandacht voor klassiekers

De setlist bevatte drie nummers van hun laatste album. Gezien het album goede kritieken kreeg, had de band er best voor mogen kiezen wat meer nummers van dit album te spelen. Maar laat dat de pret niet drukken!

Het voordeel was wel dat er voldoende aandacht was voor een aantal klassiekers als ‘Nymphetamine’, ‘Her Ghost in the Fog’, ‘Dusk and Her Embrace’ en als afsluiter ‘Born in the Burial Gown’ van het album ‘Bitter Suites to Succubi’.

Cradle of Filth en Moonspell zullen nog tot begin Maart in Europa blijven en gaan dan verder naar Zuid- en Noord-Amerika, Azië en Australië.

The following two tabs change content below.
Mijn naam is John Smolenaers, 32 jaar en woonachtig in Weert. Muziek, festivals en theater behoren tot mijn hobby’s. Graag deel ik mijn bezoeken middels Artiestennieuws met jullie!
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Live Report: Son Mieux en The Brahms blazen dak van Paard Dacht je even dat er afgelopen zaterdag stoom uit het Paard in Den Haag kwam? Dat zou goed kunnen, want Son Mieux en The Brahms waren samen de boel op...
Live Report: ‘Sign of the Dragonhead World Tour’ doet Doornroosje schudden Op zondagavond 29 april doet de 'Sign of the Dragonhead Worldtour' Doornroosje Nijmegen aan. De tour brengt Almanac, MaYaN en Leaves' Eyes naar Nijmeg...
Live Report: Salad keert na twintig jaar terug op Nederlandse podium Op donderdag 26 april stond Salad na jaren afwezigheid weer op Nederlandse bodem. Salad maakte eind jaren 90 furore met hits als ‘Kent’, ‘Motorbike to...
Live Report: AWOLNATION toont zwaardere kant aan de Melkweg AWOLNATION stond vrijdag in de Melkweg! De Amerikaanse band ging onlangs met haar nieuwe album 'Here Come The Runts' een meer natuurlijke kant op en t...
Live Report: The Streets eindelijk terug in de Melkweg! Op donderdag 12 april stonden The Streets na elf jaar weer in de Amsterdamse Melkweg. Artiesten Nieuws was erbij en doet verslag van een uitzinnige sh...
Black Label Society trakteert fans in Melkweg op eindeloze gitaarsolo’s Afgelopen Goede Vrijdag draaide het voor één keer om een totaal andere man met lang haar en een baard! Gitaar-god Zakk Wylde en zijn band Black Label ...

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu