Live Report: Cradle of Filth heeft oog voor klassiekers in Patronaat

Geschreven door op 9 februari 2018 om 14:42
Cradle of Filth (cropped) - Foto: Andreas Lawen (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De legendarische black metalband Cradle of Filth was onlangs tweemaal in ons land te vinden tijdens hun ‘Cryptoriana World Tour’. Donderdag 1 februari stonden ze op het podium in 013 Tilburg en op vrijdag 2 februari waren ze te zien in de Patronaat in Haarlem. Artiesten Nieuws was er in Haarlem bij!

Live Report: Cradle of Filth

De band wordt tijdens deze tour vergezeld door Portugese gothic-metalband Moonspell. Zowel Cradle of Filth als Moonspell brachten onlangs een nieuw album uit. Voorprogramma Moonspell werd goed ontvangen door de Nederlandse fans.

De band bracht eind 2017 het album ‘1755’ uit. Met dit album wist Moonspell, ondanks het feit dat ze al jaren meedraaien, toch te verrassen. Het album is volledig in het Portugees gezongen. Wel even wennen dus.

Nog altijd een trouwe schare fans

Cradle of Filth kwam in september met hun twaalfde studioalbum ‘Cryptoriana’. Het album werd door fans en critici wereldwijd zeer goed ontvangen.

Toch heeft de band door de jaren heen het aantal bezoekers tijdens hun live optredens zien teruglopen. In 2003 stonden ze nog in een gevulde Heineken Music Hall. Nu zijn ze al een heel aantal jaren te zien in poppodia als de Patronaat in  Haarlem of de 013 in Tilburg.

Desalniettemin is CoF een band die nooit verveeld. Misschien geen vol AFAS Live, maar wel nog altijd een trouwe schare fans die maar wat graag de helse krijsen van frontman Dani Filth verwelkomen. Iets wat de 44 jarige Dani Filth makkelijk weet vol te houden tijdens het optreden in Haarlem.

Aandacht voor klassiekers

De setlist bevatte drie nummers van hun laatste album. Gezien het album goede kritieken kreeg, had de band er best voor mogen kiezen wat meer nummers van dit album te spelen. Maar laat dat de pret niet drukken!

Het voordeel was wel dat er voldoende aandacht was voor een aantal klassiekers als ‘Nymphetamine’, ‘Her Ghost in the Fog’, ‘Dusk and Her Embrace’ en als afsluiter ‘Born in the Burial Gown’ van het album ‘Bitter Suites to Succubi’.

Cradle of Filth en Moonspell zullen nog tot begin Maart in Europa blijven en gaan dan verder naar Zuid- en Noord-Amerika, Azië en Australië.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Mijn naam is John Smolenaers, 32 jaar en woonachtig in Weert. Muziek, festivals en theater behoren tot mijn hobby’s. Graag deel ik mijn bezoeken middels Artiestennieuws met jullie!
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.