‘The World of Hans Zimmer’ brengt Ziggo Dome in vervoering

Geschreven door op 13 november 2019 om 10:47
The World of Hans Zimmer - Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Een uitverkochte Ziggo Dome kreeg maandagavond een bijzonder inkijkje in de wereld van Hans Zimmer. Een symfonisch orkest, aangevuld met een koor en verschillende solisten, bracht het legendarische oeuvre van de componist ten gehore.

‘The World of Hans Zimmer’ betovert Ziggo Dome

Waar Hans Zimmer in 2017 nog zelf het podium betrad tijdens zijn ‘Hans Zimmer Live’ tour, is hij er dit keer niet bij. Dit betekent echter niet dat de legendarische componist geen invloed heeft op de show van vanavond. Als curator en muzikale regisseur van de show werkte Zimmer maandenlang achter de schermen om zijn muziek tot epische symfonieën te transformeren. Deze tot in de puntjes uitgewerkte stukken worden vanavond aan een afgeladen Ziggo Dome gepresenteerd door een symfonisch orkest en een aantal meesterlijke solisten.

Spectaculair

Het publiek in de Amsterdamse concertzaal wordt een avond lang meegenomen op een muzikale reis door de wereld van Zimmer. Vanaf de eerste tonen van de bombastische soundtrack van Batman-film ‘The Dark Knight’ wordt al duidelijk dat de zaal een spectaculaire avond tegemoet gaat. Onder leiding van dirigent Gavin Greenaway brengt het symfonische orkest het ene na het andere schitterende stuk ten gehore, begeleid door beelden van de desbetreffende films op de achtergrond.

Gedurende de show is er speciale aandacht voor een aantal uitmuntende solisten. Zo tovert de energieke fluitist Pedro Eustache de ene na de andere bijzondere fluit tevoorschijn, steelt gitarist Amir John Haddad de show tijdens de uitvoeringen van onder andere ‘Mission Impossible 2’ en zijn alle ogen gericht op de extravagante zangeres Lisa Gerrard, de stem en mede-componist achter de legendarische soundtrack van ‘Gladiator’.

Naast schitterende uitvoeringen van klassiekers als ‘The Lion King’‘Pearl Harbor’‘The Da Vinci Code’ en ‘Gladiator’, bevat de show ook een aantal wat minder bekende soundtracks. Zo wordt de show na de pauze hervat met muziek uit de animatiefilm ‘Madagascar’ en wordt de zaal in winterse sferen gebracht met muziek uit ‘The Holiday’.

Kippenvel

Hoewel Zimmer er zoals gezegd zelf niet bij is, is hij tussen de muziek door veelvuldig op de grote schermen te zien. Door middel van korte video’s, soms samen met bevriende collega’s, introduceert de 62-jarige Duitser zijn muziek op luchthartige, informatieve en vooral humoristische wijze. Het aanwezige publiek krijgt zo een exclusief kijkje achter de schermen in de studio van de componist. Het is de kers op de taart bij een show die een volle Ziggo Dome van begin tot eind kippenvel bezorgt.

Tegen het einde van de show blijkt dat de muzikanten het beste voor het laatst hebben bewaard. Op het grote scherm neemt Hans Zimmer plaats achter zijn piano om publieksfavoriet ‘Time’ uit de film ‘Inception’ in te zetten. Het orkest sluit de show daaropvolgend met een knal af, met een encore bestaande uit een spetterende vertolking van de muziek uit ‘Pirates of the Caribbean’. De Ziggo Dome heeft vanavond een exclusief inkijkje gekregen in de wereld van Hans Zimmer. In februari 2021 keert de maestro zelf terug in de Amsterdamse concertzaal, voor een show die het publiek ongetwijfeld net zoveel kippenvel zal bezorgen als vanavond.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.