Youp van ’t Hek nog steeds niet uitverkocht. Wat is er aan de hand?

Geschreven door op 4 september 2019 om 17:10
Youp van T Hek - Screenshot YouTube

De cabaretvoorstellingen van Youp van ’t Hek in Utrecht volgende week zijn nog steeds niet uitverkocht. Bijzonder, aangezien shows van de topcabaretier normaliter razendsnel uitverkocht raken. Hoe komt dit?

Youp van ’t Hek niet uitverkocht

Hoewel de afgelopen 20 jaar vrijwel alle shows van de populaire cabaretier steevast uitverkochten, is dit anno 2019 niet meer het geval. Zo was Youp eind augustus in Amstelveen niet uitverkocht. Ook in de Utrechtse Schouwburg zijn momenteel nog kaarten te krijgen. Hoe komt dit?

Wat is er aan de hand in cabaretland?

Vermoedelijk komt het door Youp’s nieuwe samenwerking met het ticketbedrijf Guts Tickets. Guts biedt een blockchain oplossing, speciaal ontworpen om de doorverkoop van tickets tegen te gaan. De zogenoemde “smart tickets” van Guts zouden het onmogelijk maken om tickets door te verkopen.

Zou deze oplossing zijn doel voorbij te schieten? Want de oudere generatie fans van Youp snapt het kennelijk nog niet helemaal.

Voorheen konden Youp van ’t Hek fans simpelweg online een kaartje kopen die vervolgens per post of e-mail werd verzonden. Kun je door omstandigheden niet meer gaan? Dan geef je het ticket gewoon door aan een vriend of kennis.

Geen cabaret voor digibeten

Bij Guts tickets verloopt het bestelproces als volgt; Via de website van het theater wordt je doorverwezen naar Guts. Hier moet je je NAW-gegevens en telefoonnummer opgeven waarna tevens gevraagd wordt deze te verifiëren. Vervolgens kun je proberen een ticket te reserveren via het systeem en dien je een APP te downloaden op je smartphone. De stoelnummers/tickets worden pas enkele uren voorafgaand aan de show vrijgegeven en je mag je kaarten niet overdragen aan een ander. Je kunt je voorstellen dat dit voor de gemiddelde digibeet enorm omslachtig en nodeloos ingewikkeld kan zijn.

Halflege zaal

Staat Youp straks voor een halflege zaal in Utrecht? Dat zal voor de steevast uitverkochte grappenmaker wel even wennen zijn. Of zou de cabaretier gewoon wat minder populair zijn geworden door zijn toenemende leeftijd? Het blijft speculatie.

Tickets voor Youp van ’t Hek in Utrecht en Rotterdam

Heb je Youp altijd live willen zien? Sla dan nu je slag. Tickets voor zijn shows op 12 en 14 september in de Utrechtse Schouwburg zijn nog steeds beschikbaar. Ook in het Luxor Theater te Rotterdam zijn nog “smart tickets” te koop, ditmaal via ticketmatic.

 

Bron: Luxor Rotterdam, Guts tickets, Stadsschouwburg Utrecht

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Reacties

 • Ik vind dat Guts systeem dus echt bagger. Op de dag zelf hoor je een keer waar je komt te zitten, lekker dan.

  Marloes Kuijpers 5 september, 2019 12:21 Beantwoorden
 • Alleen maar gedoe, ik snap er helemaal niks van. Naar mijn mening zijn ze inderdaad hun doel voorbij geschoten. Het plezier van kaartjes kopen en naar een voorstelling gaan is er helemaal vanaf als je het mij vraagt.

  Arjan Bosma 5 september, 2019 13:47 Beantwoorden
 • onzin doorverkoop tegengaan ze willen gewoon geld verdienen en je kan het kaartje alleen via hen terugverkopen verdienen ze er weer aan

  Anoniem 5 september, 2019 14:12 Beantwoorden
 • ik wordt echt niet goed van die digitale rommel. als ik naar een show ga wil ik weten waar ik zit, en wil ik een echt kaartje om als aandenken aan een leuke avond te hebben. Dit systeem is nergens goed voor!

  Anoniem 5 september, 2019 14:38 Beantwoorden
 • lijkt me tijd dat youp een bucklertje doet over guts

  Anoniem 5 september, 2019 14:41 Beantwoorden
 • kan ook zijn dat youp niet meer zo grappig is natuurlijk

  henk 5 september, 2019 15:13 Beantwoorden
 • waarom ik mijn kaartje niet gelijk na verkoop zou moeten krijgen en aan een vriend zou moeten kunnen geven of verkopen aan wie ik zelf zou willen zoals ik op ticketswap graag doe heb ik kooit begrepen raar gedoe die youp is de weg goed kwijt ik weet dat hij overal een hekek aan heeft maar dit is echt onzin

  saskia 5 september, 2019 15:18 Beantwoorden
 • Gewoon weer ouderwets met zijn allen voor het postkantoor gaan liggen, dan hebben we dit gedoe ook niet.

  anoniem 5 september, 2019 16:21 Beantwoorden
 • Handelaren en bots kopen eindelijk de tickets van Youp niet op. Fans kunnen dus gewoon een ticket aanschaffen zoals hoort. Verder gaat Youp zijn collega Freek achterna, ik verwacht een documentaire: hoe lang gaat Youp nog door?

  Thomas 5 september, 2019 20:28 Beantwoorden
 • die oudjes bij youp proberen zeker met de faste telefoon tekopen hahaha

  frits 5 september, 2019 21:17 Beantwoorden
 • puh zeg wat een gedoe word al moe alsk eraan denk. hele meneer die youp ik wil mijn kaartje gewoon anoniem en aan een vriend kunnen geven aks ik niet kan of wil #freedom !!??

  manon zomers 5 september, 2019 22:38 Beantwoorden
 • vroeguh was alles beter. lekker met een kop warme chocolademelk keuvelen bij het postkantoor uren te vroeg. lekker gezellig lekker anoniem. nu moeten we al onze privegegevebs afstaan aan een of ander hip startupje waar youpie trouwens medeeigenaar van schijnt te zijn. kassa rinkelt dubbel bij de toch al welgestelde huize joep en dat allemaal om zogenaamde doorverkoop tegen te gaan open nog een wijntje youp

  evert 5 september, 2019 23:11 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.