Youp van ’t Hek nog steeds niet uitverkocht. Wat is er aan de hand?

Geschreven door op 4 september 2019 om 17:10
Youp van T Hek - Screenshot YouTube

De cabaretvoorstellingen van Youp van ’t Hek in Utrecht volgende week zijn nog steeds niet uitverkocht. Bijzonder, aangezien shows van de topcabaretier normaliter razendsnel uitverkocht raken. Hoe komt dit?

Youp van ’t Hek niet uitverkocht

Hoewel de afgelopen 20 jaar vrijwel alle shows van de populaire cabaretier steevast uitverkochten, is dit anno 2019 niet meer het geval. Zo was Youp eind augustus in Amstelveen niet uitverkocht. Ook in de Utrechtse Schouwburg zijn momenteel nog kaarten te krijgen. Hoe komt dit?

Wat is er aan de hand in cabaretland?

Vermoedelijk komt het door Youp’s nieuwe samenwerking met het ticketbedrijf Guts Tickets. Guts biedt een blockchain oplossing, speciaal ontworpen om de doorverkoop van tickets tegen te gaan. De zogenoemde “smart tickets” van Guts zouden het onmogelijk maken om tickets door te verkopen.

Zou deze oplossing zijn doel voorbij te schieten? Want de oudere generatie fans van Youp snapt het kennelijk nog niet helemaal.

Voorheen konden Youp van ’t Hek fans simpelweg online een kaartje kopen die vervolgens per post of e-mail werd verzonden. Kun je door omstandigheden niet meer gaan? Dan geef je het ticket gewoon door aan een vriend of kennis.

Geen cabaret voor digibeten

Bij Guts tickets verloopt het bestelproces als volgt; Via de website van het theater wordt je doorverwezen naar Guts. Hier moet je je NAW-gegevens en telefoonnummer opgeven waarna tevens gevraagd wordt deze te verifiëren. Vervolgens kun je proberen een ticket te reserveren via het systeem en dien je een APP te downloaden op je smartphone. De stoelnummers/tickets worden pas enkele uren voorafgaand aan de show vrijgegeven en je mag je kaarten niet overdragen aan een ander. Je kunt je voorstellen dat dit voor de gemiddelde digibeet enorm omslachtig en nodeloos ingewikkeld kan zijn.

Halflege zaal

Staat Youp straks voor een halflege zaal in Utrecht? Dat zal voor de steevast uitverkochte grappenmaker wel even wennen zijn. Of zou de cabaretier gewoon wat minder populair zijn geworden door zijn toenemende leeftijd? Het blijft speculatie.

Tickets voor Youp van ’t Hek in Utrecht en Rotterdam

Heb je Youp altijd live willen zien? Sla dan nu je slag. Tickets voor zijn shows op 12 en 14 september in de Utrechtse Schouwburg zijn nog steeds beschikbaar. Ook in het Luxor Theater te Rotterdam zijn nog “smart tickets” te koop, ditmaal via ticketmatic.

 

Bron: Luxor Rotterdam, Guts tickets, Stadsschouwburg Utrecht

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.