Amerikaanse tak Live Nation plaatste tickets op doorverkoopsites

Geschreven door op 23 juli 2019 om 16:06
Metallica Live @ Ziggo Dome Amsterdam 2017 - Fotocredits: Yascha Hoendervangers (ArtiestenNieuws)

De Amerikaanse tak van Live Nation heeft in het verleden tickets direct op doorverkoopsites geplaatst. Dat bevestigde het bedrijf aan ‘Billboard’.

Live Nation plaatste tickets op doorverkoopsites

Ticketgigant Live Nation heeft toegegeven dat het in het verleden zelf tickets op doorverkoopwebsites heeft geplaatst. Het Amerikaanse bedrijf bevestigde dit nieuws tegenover ‘Billboard’. Het nieuwsmedium kwam in het bezit van een in het geheim afgetapt telefoongesprek tussen Live Nation-president Bob Roux en een ‘onbekende promoter van evenementen’.

Deze promoter zou van een zakenpartner van metalband Metallica de opdracht hebben gekregen om 88.000 tickets voor de bands ‘Worldwired Tour’ direct op doorverkoopsites te laten plaatsen, tegen een hogere verkoopprijs. Vertegenwoordigers van Metallica hebben tegenover ‘Billboard’ laten weten dat de bandleden hier destijds niets van wisten.

Live Nation bevestigt dat er in het geval van Metallica met een ticket consultant is gewerkt om de tickets direct door te sluizen naar doorverkoopsites. Daarnaast zouden nog ‘ongeveer twaalf bands’ hebben verzocht om hetzelfde te doen. De controversiële constructie zou tegenwoordig niet meer nodig zijn door de opkomst van platinum tickets en ‘VIP paketten’, waar artiesten nu hun extra inkomsten uit halen.

 

Bron: Billboard, NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Metallica Nieuws · Nieuws