Little Mix klaar voor world domination?

Geschreven door op 7 november 2015 om 10:00

In Engeland boekt meidengroep Little Mix al grote successen sinds 2011. Zit een internationale doorbraak er met hun derde album “Get Weird” nu ook in?

Wie is Little Mix?

Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock en Jade Thirlwall deden in 2011 alle vier als solist auditie voor de Britse versie van The X Factor. Op eigen houtje waren de meiden echter niet goed genoeg, maar producers van het programma zagen de meiden als viertal bij elkaar als een magisch product en zo werd Little Mix vervolgens geboren, eerst nog onder de naam Rhythmix. Die naam werd later veranderd in Little Mix nadat een liefdadigheidsinstelling met dezelfde naam dreigde om juridische stappen te nemen wanneer de band haar naam niet zou veranderen. In december 2011 bleek Little Mix met de overwinning van The X Factor de eerste meidengroep ooit te zijn die de talentenjacht gewonnen had. Het nummer ‘’Cannonball” die daarna volgde was echter de minst verkochte X Factor-single sinds 2004.

Succes na X Factor

Hierna concentreerde de band zich op de realisatie van een eerste album, welke in september 2012 werd uitgebracht onder de titel “DNA”. De single “Wings” schoot meteen door naar de #1 positie in Engeland en werd in rap tempo gevolgd door meerdere successen als “DNA”, “Change Your Life” en “How Ya Doin’?”. Het album bleek goed genoeg voor de Platina status en kwam zelfs op #4 terecht in de Verenigde Staten. De band bleef het succes in 2013 doortrekken met de release van het tweede album “Salute” waarvan de single “Move” de grootste hit werd.

Little Mix anno 2015

Voor het nieuwste album “Get Weird” dat eind volgende week verschijnt, maakte Little Mix een nòg commerciëler geluid dan voorheen. De eerste single “Black Magic” behaalde afgelopen voorjaar al de eerste positie in Engeland en zelfs in Nederland stond het nummer even in de iTunes Top 10. “Love Me Like You” is de huidige single van de vier meiden en heeft opnieuw alle ingrediënten in zich om uit te groeien tot het volgende succes voor de band. Het nieuwe album “Get Weird” is vanaf komende vrijdag overal verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Videos