Sia scoort eerste Amerikaanse nummer één hit

Geschreven door op 26 juli 2016 om 9:54
Sia - Foto: Kris Krug - bron: Wikimedia Commons

Voor het eerst in haar carrière is het Sia gelukt om een nummer 1-hit te scoren in de Verenigde Staten. Haar huidige single Cheap Thrills pronkt bovenaan de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Sia

Kris Krug – wikimedia commons

Eerste nummer 1-hit Sia

Cheap Thrills, waar de rapper Sean Paul ook in meedoet, verscheen afgelopen februari. De single bereike in verschillende landen de top 10. Het nummer lijkt zelfs een groter succes te worden dan Chandelier, Sia’s grote hit uit 2014. Voor de Australische zangeres is het de eerste keer in haar carrière dat ze de top positie in Amerika weet te behalen met een single.

Het duo verstoot met hun single Drake van de Amerikaanse toppositie. Zijn single One Dance hield de afgelopen 10 weken de eerste plaats bezet. In Nederland bereikte Cheap Thrills onlangs de derde plaats in de Single Top 100.

Op tournee

Sia probeert al een aantal jaar zoveel mogelijk de media te ontwijken tijdens promotie-activiteiten, maar toch heeft ze onlangs besloten om een grote tournee te starten. De Nostalgic For The Present Tour brengt de zangeres vanaf september langs verschillende Amerikaanse arena’s. Tijdens deze tour brengt ze naast oud materiaal, ook nummers van haar huidige album This Is Acting. Of de zangeres plannen heeft om Europa (en met name Nederland) aan te doen tijdens de aankomende tour, is nog niet bekend.

 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Nieuwe singles · Nieuws · Sia Nieuws