Norah Jones komt met nieuw album Day Breaks

Geschreven door op 9 augustus 2016 om 10:55
Norah Jones - Fotocredits: Giulia Ciappa (Flickr Wikimedia CC BY 2.0)

Vier jaar na haar vorige album is de jazz-zangeres Norah Jones terug met een nieuw album! Het album heet Day Breaks, en wordt begin oktober uitgebracht!

Norah Jones releaset Day Breaks

Norah Jones brengt op 7 oktober haar zesde en nieuwste studioalbum Day Breaks uit. Het idee voor het nieuwe album ontstond twee jaar geleden op een feest ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Blue Note, het platenlabel waar Norah sinds 2000 getekend is. Op de speciale gelegenheid zong ze het nummer I’ve Got To See You Again, afkomstig van haar debuutalbum Come Away With Me.

De zangeres deelde het podium met Wayne Shorter (saxofoon), Brian Blade (drums ), John Patitucci (bas) en Jason Moran op de piano. Volgens Norah was het in meerdere opzichten een memorabele avond. Zo speelde ze volgens eigen zeggen met ‘de beste muzikanten om haar heen’, bracht het nummer haar terug naar de periode van haar debuut en werd die avond het zaadje gepland voor een volgend album.

Zwoele jazz

Day Breaks ligt qua sound in het verlengde van de zwoele jazz-sound die Come Away With Me destijds zo succesvol maakte. Na wat uitstapjes in verschillende genres waaronder country, rock, folk en soul keert Norah op haar nieuwe album terug naar haar roots, iets wat duidelijk te horen is in de nieuwe single Carry On. Deze nieuwe single is kort geleden verschenen.

Carrière in vogelvlucht

Norah Jones brak in 2002 wereldwijd door met haar debuutalbum Come Away With Me, dat ze zelf omschrijft als een ‘moody little record’. De zangeres groeide in korte tijd uit tot een fenomeen en kreeg in 2003 vijf Grammy Awards voor haar debuut. Ze vestigde daarmee het record van meest gewonnen Grammy’s door een vrouw op een avond. Come Away With Me behaalde in Nederland de multiple platina status. Ook de opvolgers Feels Like Home (2004), Not Too Late (2007), The Fall (2009) en Little Broken Hearts uit 2012 werden alom geprezen door fans en critici. Ze verkocht wereldwijd meer dan 45 miljoen albums en sleepte nog zes Grammy Awards in de wacht. Met haar nieuwste album gaat Jones ook de wereld rond touren. Of de zangeres ook naar Nederland zal komen is vooralsnog niet bekend.

 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.