Amos Lee voorjaar 2019 naar Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 17 september 2018 om 13:57
Amos Lee - Fotocredits: Kris Krug - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

In mei 2019 keert Amos Lee, na vier jaar, terug naar Nederland. De zanger uit Philadelphia betreedt op 14 en 15 mei 2019 het podium van het Amsterdamse Paradiso. 

UPDATE 27-11-2018 om 11:30: Op maandag 13 mei geeft Amos Lee een extra concert in Paradiso Amsterdam. Tickets voor dit concert gaan op vrijdag 30 november 2018 om 10:00 uur in de verkoop via Ticketmaster.

Amos Lee Tickets

De kaartverkoop start vrijdag 21 september. Concertkaarten voor beide shows zijn te koop via de website van Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk hier.

Albums

Amos Lee werd in 2004 ontdekt door jazz-zangeres Norah Jones. De zangeres was dusdanig onder de indruk dat ze hem uitnodigde als voorprogramma op haar tour. In het najaar van 2004 ondertekende Amos Lee een contract bij Jones’ platenlabel. Kort daarna, in 2005, volgt zijn debuutalbum Amos Lee, waarop hij een jaar later het album Supply and Demand uitbrengt. Leuk feitje: De tracks van dit album zijn bijna allemaal backstage of in hotelkamers geschreven.

De zanger zit boordevol inspiratie. Binnen korte tijd worden de platen, Last Days At The Lodge en Mission Bell uitgebracht. ‘Mission Bell‘ wordt ook wel zijn grote doorbraak genoemd. Dit najaar toert Lee met zijn nieuwe album  My New Moon door Amerika Vanaf 2019 is de artiest ook in Europa te zien.

My New Moon

De Amerikaanse zanger gebruikt veel blues-, soul- en gospelinvloeden in zijn muziek. Deze zijn naar eigen zeggen, afkomstig van zijn idolen Bill Withers, Stevie Wonder en Neil Young. In zijn nieuwste My New Moon album hoor je Amos van zijn meest persoonlijke kant. Dit zal hij naar verwachting ook laten zien op 14 en 15 mei in Paradiso.

 

Bron: Paradiso, Amos Lee

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.