System Of A Down voor concert naar Ziggo Dome

Geschreven door op 24 november 2014 om 12:18
System of a Down - Foto: Stuart Sevastos - Wikimedia Commons

De Amerikaanse metal/hardrockband System Of A Down komt weer naar Nederland. Op 17 april 2015 komen ze voor een concert naar de Ziggo Dome.

System Of A Down in de Ziggo Dome

Twee jaar geleden stond System Of A Down voor het laatst in de Ziggo Dome. Na een afwezigheid van acht jaar stonden ze op 21 augustus 2013 eindelijk weer op een Nederlands podium. Hun optreden van volgend jaar vindt plaats onder de noemer OOR Presents – Wake Up The Souls Tour. Eén dag daarvoor spelen ze ook in België. De locatie voor die show op 16 april is de Vorst Nationaal in Brussel.

Concertkaarten

De reguliere kaartverkoop voor het concert start op zaterdag 29 november om 10.00. U kunt echter al kaarten vooruit reserveren via deze website. Dan hoeft u zich niet meer druk te maken of u wel beschikbaar bent wanneer de kaartverkoop daadwerkelijk begint.

System Of A Down

De formatie ontstond in 1993 in Hollywood Californië. De band bestaat uit vier leden, die allemaal van Armeense afkomst zijn. Het gaat daarbij om vocalist/toetsenist Serj Tankian, vocalist/gitarist Daron Malakian, bassist Shavo Odadjian en drummer John Dolmayan.

De Amerikaanse band staat vooral bekend om een opzwepende muziekstijl en hun uitgesproken mening over politieke en sociale gebeurtenissen. Zo is hun grootste hitsingle Chop Suey! eigenlijk een lied over de genocide (volkerenmoord) in Armenië. En dat is ook precies de rode draad van hun nieuwe tour, waarmee ze dus ook Nederland aandoen.

Met de reeks van acht concerten, die onderdeel zijn van de Wake Up The Souls Tour, wil System Of A Down de Armeense genocide in 2015 herdenken. Daarnaast hopen zij op erkenning vanuit Turkije voor de volkerenmoord. De gebeurtenissen uit 2015 worden door de meesten gezien als de eerste grote volkerenmoord van de twintigste eeuw, maar Turkije ontkent de tragedie nog altijd.

YouTube player

 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.