One Direction nieuwste mikpunt van dierenactivisten

Geschreven door op 24 oktober 2014 om 9:00
One Direction - Fotocredits: Sara Hiscoe (Flickr - CC BY-SA 2.0)

De Britse dierenrechtenorganisatie Wild Futures heeft haar pijlen op One Direction gericht vanwege de nieuwe video van de boyband. Dat meldt de Mirror

Wild Futures  was naar eigen zeggen verafschuwd toen er foto’s van de geschoten videoclip opdoken, waarin een chimpansee aan een ketting vast zou zitten. Daarop besloot de dierenrechtenorganisatie om de confrontatie met One Direction aan te gaan, om het welzijn van de chimpansee te kunnen garanderen.

Een vertegenwoordiger van One Direction kwam al snel met de reactie dat geen enkel dier in de videoclip misbruikt is of pijn is gedaan, en dat alle strenge regels omtrent het gebruik van dieren in videoclips nageleefd is. Dat was voor Wild Futures echter niet goed genoeg.

Open brief aan de boyband

In een open brief aan de One Direction spreekt de dierenrechtenorganisatie dat ze teleurgesteld zijn dat de band een wild dier, in dit geval een chimpansee, in hun video’s gebruiken. “Het gebruik van wilde dieren op deze manier is beschadigend en destructief, en wordt veroordeeld door allerlei soorten dierenactivisten en vertegenwoordigers van dierenrechten wereldwijd.”

In de rest van de brief wordt One Direction dan ook met nadruk gevraagd om de beelden van de chimpansee uit de videoclip te halen. One Direction zelf heeft nog niet gereageerd op het verzoek. Wat vinden jullie, moeten de beelden weggehaald worden?

De officiële videoclip verschijnt vandaag op 17.00 Nederlandse tijd.

One Direction

One Direction is een boyband uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland bestaande uit Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson, op het moment van schrijven qua leeftijd variërend tussen de 20 en 22. Ze eindigden in 2010 als derde in de Britse versie van The X Factor.

Na The X Factor tekende de groep een platencontract met Syco. Ook publiceerden ze drie boeken, Forever Young en Dare to dream: Life as One Direction, dat beiden in 2011 verschenen. Dit jaar verscheen de autobiografie Who We Are. Samen met negen andere X-Factor-deelnemers maakte One Direction een tournee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

One Direction komt op 14 november met een nieuw album, getiteld Four. Daar staat ook hun nieuwste single Steal my Girl op.

Beluister hieronder het volledige album uit 2013, Midnight Stories. en daaronder One Direction’s nieuwste single, Steal My Girl.

YouTube player
YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · One Direction Nieuws