Videoclip: Wolter Kroes, Yes-R & Ernst Daniel Smid – Ben jij ook voor Nederland (EK 2012)

Geschreven door op 23 mei 2012 om 10:03
Graauwrock, Wolter Kroes - Fotocredits: Mario Link (Wikimedia Commons)

Dat er wordt gestreden om een EK-hit, dat is inmiddels wel duidelijk, vele hebben zich namelijk al gemeld in de strijd. De formule lijkt duidelijk: een goede meezinger, een herkenbare melodie en een volkszanger. Toch week Wolter Kroes, samen met rapper Yes-R en baritonzanger Ernst Daniël Smid af van deze heilige combinatie. En wel door samen het heft in handen te nemen voor een EK-hit. Beluister hier ‘Ben Jij Ook Voor Nederland?’

Het is daarmee een wat vreemde combinatie, want artiesten uit 3 muzikale vakgebieden kwamen in eerste instantie niet bij elkaar voor de EK-hit van dit jaar, toch ontstond deze langzamerhand.

Met de melodie van het bekende liedje ‘De Vogeltjesdans’ uit 1980 en productiewerk van o.a. Eric van Tijn lijkt het in ieder geval een stap in de richting naar de hit.

In samenwerking met een supermarktconcern, die het nummer verwerkte in een reclamespot, lijkt er voor de promotie van het nummer maar weinig in de weg te staan.

Daarbij is volkszanger Wolter Kroes natuurlijk al bekend met een echte EK-hit, want Viva Hollandia, voor de meeste onder ons toch een bekende, scoorde op het EK 2008 als op het WK in 2010 erg goed en stond zelfs tijdelijk op 1.

Beluister de EK-single hier en vertel ons wat jij ervan vindt!

Wolter Kroes, Yes-r & Ernst Daniel Smid – Ben jij ook voor Nederland:

YouTube player
Overzicht van Wolter Kroes Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Videos · Wolter Kroes Nieuws