Museum aan het Vrijthof zet André Rieu in de spotlights

Geschreven door op 29 mei 2015 om 10:20
André Rieu - Foto: Christopher Dart - Flickr (CC BY 2.0)

‘Liefde voor detail’ is het centrale thema in de tentoonstelling die Museum aan het Vrijthof in Maastricht organiseert over André Rieu. De tentoonstelling belicht zowel zijn muziek als persoonlijke elementen uit zijn leven en loopbaan.

Tentoonstelling over André Rieu

Tijdens de tentoonstelling worden voorwerpen geëxposeerd die met zijn concerten te maken hebben. Hierdoor kunnen bezoekers nu van heel dichtbij ervaren hoe de ‘Koning van de Wals’ werkt aan het realiseren van zijn muzikale droom. De tentoonstelling vindt plaats van 21 juni tot en met 27 september 2015.

Liefde voor detail

Tijdens de tentoonstelling krijgt de bezoeker een beeld van hoever de liefde voor detail bij André Rieu gaat. Op welke wijze kiest hij zijn muziek? Wat gebeurt er tijdens de repetities? Hoe worden de kostuums gemaakt? En hoe gedetailleerd worden de jurken afgewerkt met sieraden. Ook zijn er persoonlijke documenten en nog niet eerder vertoonde videobeelden te zien. Deze hoofdstukken in het verhaal dat de tentoonstelling vertelt, geven een intieme blik op de wereld van André Rieu en zijn unieke concerten.

 

Mooie geste

De keuze voor deze tentoonstelling is een mooie geste aan violist en orkestleider André Rieu, geboren en getogen in Maastricht. Hij betekent veel voor de stad Maastricht. Bovendien past het binnen de vernieuwde kaders van Museum aan het Vrijthof; een ondernemend museum dat wil verrassen, grenzen wil verleggen en historie en heden verbindt. Een museum dat staat voor zijn motto ‘Made in Maastricht’. Kijk op www.museumaanhetvrijthof.nl voor meer informatie over de tentoonstelling over André Rieu.

 

Concerten op het Vrijthof

Elke zomer staat Rieu traditiegetrouw op het Vrijthof in Maastricht. Zijn concerten op het Vrijthof zijn wereldberoemd. Gaat u naar het openluchtconcert van André deze zomer? Kijk dan hier voor alle belangrijke informatie en handige tips voor uw concertbezoek op het Vrijthof. Heeft u nog geen tickets, maar zou u dit evenement graag een keer willen meemaken? Kijk dan even op deze website voor een overzicht van de beschikbare André Rieu concertdata.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
André Rieu Nieuws · Nieuws
Responsive Menu
Add more content here...