André Rieu Concerten op het Vrijthof – belangrijke informatie en handige tips!

Geschreven door op 3 juni 2015 om 11:45
André Rieu - Foto: Christopher Dart - Flickr (CC BY 2.0)

André Rieu geeft traditiegetrouw elke zomer een reeks openluchtconcerten op het Vrijthof in Maastricht. Gaat u naar het concert van André Rieu? Zorg dan dat u goed voorbereid op pad gaat. De redactie heeft alle belangrijke informatie en handige tips voor u op een rijtje gezet.

André Rieu - Foto: Christopher Dart - Flickr

André Rieu – Foto: Christopher Dart – Flickr

Bereikbaarheid André Rieu concerten

Het Vrijthof in Maastricht is zowel te voet als met de auto en het openbaar vervoer te bereiken.

Met de auto

Indien u met de auto naar het Vrijthof in Maastricht gaat, raden wij u aan om van tevoren uw route in te plannen. Via de routeplanner op de website van de ANWB kunt u de route vanaf uw woonadres tot aan het vrijthof eenvoudig plannen en uitprinten. Als bestemming kunt u ‘Vrijthof’ invoeren, gevolgd door een willekeurig (laag) huisnummer, of de postcode ‘6211 LD’. Klik hier voor de website van de ANWB met de routeplanner.

TIP: Op deze website ziet u de drie grote verkeerstrajecten van Maastricht, met de bijbehorende reistijden.

Parkeren

In de buurt van het Vrijthof zijn een groot aantal (betaald) parkeergelegenheden te vinden. Parkeergarage Q-park is de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid. Bij deze parkeergarage kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week uitrijden. Vanwege de grote drukte rondom het Vrijthof is het goed mogelijk dat deze parkeergarage vol zit. U kunt de bezetting van de Q-park garage op deze website van tevoren bekijken.
Indien u geen parkeerplek kunt vinden bij het Q-park, kunt u vaak wel terecht bij een van de 4 Park & Walk parkeerterreinen in de stad. Deze parkeermogelijkheden liggen bij de Kennedybrug, Noorderbrug, Cabergerweg en het Centraal Station. Vanaf deze parkeergebieden kan u te voet, of met het openbaar naar het Vrijthof reizen.

TIP: Bekijk hier een actueel overzicht van de bezetting van alle parkeergelegenheden in Maastricht.

Openbaar Vervoer

Het Vrijthof in Maastricht is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden vele treinen naar Maastricht. Als u met de trein aankomt op het station van Maastricht, staat u meteen aan de rand van het centrum. Vanaf het station kunt u op verschillende manieren verder reizen. Echter, vanwege de eindtijd zullen bijna alle laatste treinen al vertrokken zijn. Kijk op 9292 om de tijden van het openbaar vervoer te bekijken.

De bus

De bus brengt u binnen 5 minuten in hartje Maastricht. De dichtstbijzijnde bushalte van de concertlocatie heet: Bushalte Helmstraat. Deze bushalte ligt aan de cafézijde van het Vrijthof. Meerdere buslijnen rijden naar, en vertrekken vanaf deze bushalte. Kijk op 9292 om de tijden van het openbaar vervoer te bekijken.

Te Voet

Te voet loopt u binnen 10 minuten door het authentieke stadsdeel Wyck over de Sint Servaasbrug naar de oude binnenstad.

Taxi

De taxistandplaatsen zijn direct voor het station. Vanwege drukte adviseren wij vooraf een taxi te reserveren. De chauffeur kan dan ook aangeven waar u het beste met elkaar kunt afspreken. Een veel gebruikt punt is aan de Kommel, waar het Kruisherenhotel gelegen is.

OV-Chipkaart

U reist bij alle Nederlandse vervoerders eenvoudig met de OV-chipkaart. Een OV-chipkaart kan u hier bestellen. Heeft u geen OV-chipkaart? Dan kunt u in Maastricht ook een ritkaart of dagkaart kopen bij de buschauffeur. Papieren kaartjes zijn namelijk nog gewoon te koop in de bussen van Veolia en voor treinen in de automaten van NS en Veolia.

TIP: Op de website van 9292 kan u de route met het openbaar vervoer (bus, trein & metro etc.) vanaf uw woonadres tot aan de concertlocatie plannen en printen.

Slecht weer tijdens het concert

Het concert van André Rieu gaat ook bij slechter weer gewoon door. Wanneer het regent tijdens het concert, ontvangt u van de organisatie een regenponcho, zodat u toch droog kan zitten. Tijdens het concert zijn paraplu’s niet toegestaan. De reden hiervoor is dat paraplu’s het zicht van andere personen kunnen belemmeren. Hou hier rekening mee en zorg bij slecht weer voor gepaste (warme) regenkleding.

In geval van zeer slechte weersomstandigheden (noodweer) kan het concert verplaatst worden naar een andere locatie, De alternatieve locatie wordt in dit geval bepaald door André Rieu Productions BV. Of het concert verplaatst wordt hoort u pas op de dag van het concert zelf, uiterlijk om 12.00 uur. Kijk op de dag van het concert voor de actuele informatie op de officiële website van André Rieu

Zitplaatsen

Bij het concert van André Rieu is er geen sprake van een vrije plaatskeuze. Iedere gast heeft zijn/haar eigen stoelnummer. Uw rij en stoelnummer kunt u vinden op uw eigen ticket. Ter plekke zijn piccolo’s aanwezig om u naar de juiste stoel te begeleiden.

Rollator/rolstoel mee

Maakt u gebruik van een rollator of rolstoel? Deze mag u op de concertlocatie gebruiken om naar uw zitplaats te gaan. In verband met de beperkte ruimte worden rolstoelen en rollators vervolgens langs de zijkant van het plein weggezet. Er zijn piccolo’s aanwezig om u hierbij te assisteren.

TIP: Een gekleurd lint om de stang van uw rollator of rolstoel kan u helpen om deze na afloop van het concert terug te vinden.

Overnachten

Woont u ver uit de buurt van Maastricht? Dan is het misschien een goed idee om in de buurt van het Vrijthof te overnachten. U kunt overdag heerlijk shoppen en rondkijken in Maastricht. In de avond bezoek u het concert en na afloop hoef u geen vermoeiende reis meer te maken. Hieronder staan een aantal mogelijkheden:

Hotel

Wilt u na afloop van het concert in een hotel overnachten? Kijk dan even op deze website voor een overzicht van de beschikbare hotels in de omgeving van het Vrijthof in Maastricht.

Controleer uw tickets

Controleer uw tickets goed voordat u naar het concert van André Rieu vertrekt. Kijk of de barcode goed op het ticket staat en of alle tickets een uniek serienummer hebben (serienummer staat onder de streepjescode). Als u een e-ticket heeft hoeft u het ticket niet in kleur uit te printen. Zwart-wit is voldoende. Check van tevoren bij welke ingang u naar binnen moet gaan. De entrees worden aangegeven met letters. Deze kunt u vinden op uw (e)ticket.

Foto’s maken

Wilt u foto’s maken tijdens het concert van André Rieu? Foto’s maken is gelukkig toegestaan. Neem geen professionele camera mee want deze mogen niet mee naar binnen.

TIP: Leg uw camera van tevoren aan de oplader.

Volg André Rieu Nieuws

Volg de dagen voorafgaand aan het André Rieu concert het actuele nieuws met betrekking tot de concerten. Zo bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bent u goed voorbereid op een heerlijke avond!

TIP: Mis nooit meer een voorverkoop van Rieu! Volg Artiesten Nieuws op Facebook voor het allerlaatste André Rieu nieuws.

Geniet met volle teugen!

Vergeet natuurlijk niet optimaal te genieten van het concert van André Rieu! De openluchtconcerten op het Vrijthof zijn erg bijzonder en indrukwekkend voor jong en oud. Deze grote concertmeester maakt er gegarandeerd elk jaar weer een groot spektakel van! Artiesten Nieuws wenst u een prettig verblijf tijdens het concert toe.

Heeft u nog vragen?

Dit zijn de meest voorkomende vragen:

Vraag: Rijden de bussen na afloop van het concert nog?
Antwoord: Voor de actuele reismogelijkheden verwijzen wij u door naar de website van 9292, hier kunt u uw route van deur tot deur plannen.

Vraag: Mag u drinken meenemen op het terrein?
Antwoord: U kunt op het Vrijthof consumpties kopen. Eigen eten of drinken meenemen is meestal niet gebruikelijk, maar u kunt het altijd proberen.

Vraag: Ik heb een Olympus spiegelreflex camera met telelens 70-300mm, mag ik daar tijdens het concert foto’s mee maken of wordt dit een professionele camera genoemd. Wil alleen foto’s maken voor eigen gebruik.
Antwoord: Wij raden u af om een camera met een verwisselbare lens mee te nemen. Een kleine compacte camera is wel toegestaan.

Vraag: Wij hebben de kaartjes van iemand anders gekregen. Het staat dus ook op naam van iemand anders. Is dat een probleem?
Antwoord: Dit is geen probleem. U mag met deze kaartjes gewoon naar binnen mits u de enige bent die de kaartjes gebruikt. De streepjescode kan maar één keer gescand worden.

Vraag: Is er een pauze?
Antwoord: Er is sprake van een pauze.

Vraag: Zijn er toiletten aanwezig?
Antwoord: Uiteraard.

Heeft u nog vragen en/of wilt u een tip met ons delen? Laat dan een berichtje voor ons achter, onderaan deze pagina.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Reacties

 • Ik ben afhankelijk van een scootmobiel en mijn schoonzus heeft een rollator.ik kan wel vanaf de zijkant met krukken lopen. Is mijn scootmobiel een probleem.alvast hartelijk bedankt.
  Douwe de Lange

  D de Lange 29 juni, 2015 20:07 Beantwoorden
 • Waar op het terraine zijn de toiletten te vinden? Waar moet je het beste gaan zitten als je met iemand naar het concert gaat die vaak een wc nodig heeft?

  S Smit 8 december, 2015 22:50 Beantwoorden
 • Mag er gerookt worden

  Anoniem 11 juni, 2017 13:50 Beantwoorden
 • Mag er gerookt worden

  kas greidanus 11 juni, 2017 13:54 Beantwoorden
 • Hoe lang duurt het concert? E.e.a. in verband met de terugreis.

  Paul Locht 20 juni, 2017 20:14 Beantwoorden
 • Vanaf hoe laat kunnen we op het vrijthof terecht op 13 Juli

  Anoniem 26 juni, 2017 19:21 Beantwoorden
 • Vanaf hoe laat kunnen we op het vrijthof terecht op 13 Juli

  Femia janssen 26 juni, 2017 19:23 Beantwoorden
 • Dag,
  Ik kom met mijn moeder op 9 juli naar het concert. We hebben een rolstoel/begeleider tickets. Mijn moeder heeft ernstige reuma en is beperkt in haar bewegen. Waar adviseert u mij te parkeren? Daarnaast heb ik gelezen dat rolstoelen aan de kant geplaatst moeten worden. Welke stoelen worden gebruikt om te zitten? Aangezien mijn moeder een ingezakte bolle rug heeft zijn harde zittingen moeilijk. Dan zullen we kussens moeten meenemen.
  Ik hoor graag van u.
  Hartelijke groet, Ruth.

  Ruth Kleijnen 27 juni, 2017 22:15 Beantwoorden
 • Hoe laat is het concert afgelopen op 7 juli? Dit in verband met het bestellen Van een taxi voor mijn moeder die in een rolstoel zit

  Anoniem 2 juli, 2017 18:35 Beantwoorden
 • Hoe laat is het concert afgelopen op 7 juli? Dit in verband met het bestellen Van een taxi voor mijn moeder die in een rolstoel zit

  Weber 2 juli, 2017 18:36 Beantwoorden
 • Hoe laat is de voorstelling afgelopen ivm treinreis terug?

  Anoniem 4 juli, 2017 04:42 Beantwoorden
  • Thoe laat is de voorstelling afgelopen ivm terugreis per trein

   Toos van Lievenoogen 4 juli, 2017 04:44 Beantwoorden
 • Geachte mevrouw, mijnheer, ik wil wel een camera meenemen, liefst een Olympus systeemcamera met verwisselbare lenzen. Nu lees ik dat je beter geen camera met verwisselbare lenzen kan meenemen. Stel dat ik hem per ongeluk meeneem en ik wordt bij de security eruit gehaald, kan de camera dan ergens veilig opgeborden worden bij jullie ?

  Met vriendelijke groet,

  Michel Looyenstein

  Michel Looyenstein 6 juli, 2017 09:45 Beantwoorden
 • Beste dames en heren,

  Hartelijk dank voor al uw vragen! Wij hebben als nieuwsmedium niets te maken met de organisatie van de concerten van André Rieu. Daarom kunnen we op veel van uw vragen helaas geen antwoord geven. Wij adviseren u daarom om contact op te nemen met de helpdesk van André Rieu via:

  http://www.andrerieu.nl/nl/webshop/helpdesk

  We wensen u uiteraard veel plezier bij de shows!

  Team Artiesten Nieuws

  Artiesten Nieuws 6 juli, 2017 12:03 Beantwoorden
 • hoe laat is het donderdag ongeveer afgelopen?

  Huberts 11 juli, 2017 18:33 Beantwoorden
 • Waar bevinden zich de prenium plaatsen ??

  FreddyVd Wyngaert 22 september, 2017 03:05 Beantwoorden
 • Waar vevinden de prenium plaatsen??

  FreddyVd Wyngaert 22 september, 2017 03:09 Beantwoorden
 • Kunt u mij vertellen hoe lang het concert van Andre Rieu duurt op za 21 juli i.v.m. het boeken van een terugreis van een rolstoelbus.

  Ingrid klein Breteler-Stornebrink 14 november, 2017 18:32 Beantwoorden
 • Ik heb net 2 kaarten besteld voor het concert van Andre Rieu op za 21 juli 2018. Speciaal een plek voor rolstoel met begeleider. Is het nou de bedoeling dat ik mijn tante die rolstoelafhankelijk is uit de stoel sjor? Zij kan absoluut niet op een gewone stoel zitten. Kunt umij hier een geruststellend antwoord op geven?

  Ingrid klein Breteler-Stornebrink 14 november, 2017 18:44 Beantwoorden
  • Beste Ingrid,

   Wij hebben als nieuwsmedium niets te maken met de organisatie van de concerten van André Rieu. Daarom kunnen we uw vraag helaas niet beantwoorden. Wij adviseren u om contact op te nemen met de helpdesk van André Rieu via:
   http://www.andrerieu.nl/nl/webshop/helpdesk

   Succes en veel plezier bij het concert!

   Team Artiesten Nieuws

   Artiesten Nieuws 15 november, 2017 11:15 Beantwoorden
 • hoelang duurt het concert van André rieu

  Anoniem 11 juni, 2018 18:31 Beantwoorden
 • hoelang duurt het concert van André rieu

  savannah 11 juni, 2018 18:32 Beantwoorden
 • hoe lang duurt het concert op 18 julie

  Ligtenberg 7 juli, 2019 12:00 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
André Rieu Nieuws · Artiesten · Featured · Nieuws