Broeder Dieleman komt met bijzonder dubbelalbum

Geschreven door op 13 augustus 2018 om 19:05
broeder Dieleman - Foto met toestemming, zie mail Laura Rosierse

De Zeeuwse singer-songwriter Broeder Dieleman komt binnenkort met een gloednieuw album! De plaat, genaamd ‘Komma’, moet in september verschijnen.

Broeder Dieleman – ‘De Groeten’

Voordat broeder Dieleman zijn nieuwe album uitbrengt, krijgen we alvast een voorproefje met single ‘De Groeten’, die vrijdag uit is gekomen. ‘De Groeten’ is gesproken woord op doordachte melodieën zoals we die niet vaak meer horen. De fijne, verhalende stem van broeder Dieleman maakt dat je geen woord van wat hij vertelt wil missen.

De muziek die broeder Dieleman maakt doet denken aan Spinvis en is intrigerend en meeslepend. Iets wat we ook kunnen verwachten van ‘Komma’, zijn langverwachte nieuwe album dat dit najaar uitkomt. Tegelijk met de release van ‘De Groeten’ is ook de pre-order van het nieuwe album van start gegaan.

Muziek en beelden vormen waar kunstwerk

Het album verschijnt op 7 september, via Snowstar Records. Zelf omschrijft het label dit album als de meest bijzondere release die ze ooit hebben uitgebracht. ‘Komma’ is een dubbelalbum en een fotoboek in één over het krekengebied van het Land van Axel in Zeeuws-Vlaanderen.

‘Komma’ volgt ‘Uut De Bron’ op dat drie jaar geleden uitkwam. De nieuwe plaat is verfrissend en iets wat we nog niet eerder van broeder Dieleman zagen. Naast een liedjesplaat, ingespeeld met band, bevat dit kunstwerk een tweede plaat. Hierop staat een instrumentale ode aan één specifieke kreek: ’t Gat van Pinte.

De foto’s in het fotoboek zijn het resultaat van twee jaar lang zwerven langs de oevers ergens tussen pakweg Zaamslag en Spui. De muziek en beelden vormen samen een eerbetoon aan de kreken van Zeeuws-Vlaanderen. ‘Komma’ is een waar kunstwerk geworden, waarbij de muziek en de fotografie je meevoert naar het gebied waar broeder Dieleman leeft en zijn muziek schrijft.

Tour

Naar aanleiding van zijn nieuwe album zal broeder Dieleman op onderstaande data en locaties optreden en zijn verhalen live met het publiek delen:

  • 30-09: Kapel van St. Maarten, Hoogelande
  • 12-10: Kantine Walhalla, Rotterdam
  • 14-10: Paradiso, Amsterdam
  • 25-10: EKKO, Utrecht
  • 27-10: De Rozenknop, Eindhoven
  • 02-11: Bleyenberg, Den Haag
  • 15-11: Lutherse Kerk, Groningen
  • 16-11: Statenzaal, Zwolle

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Broeder Dieleman Nieuws · Nieuws