Indieband Waltzburg komt met single ‘Consensus’

Geschreven door op 2 augustus 2019 om 17:06
Coronamaatregelen, culturele sector, noodfonds muziek, Ulver, DGTL, concert, publiek - Foto: Pexels (Publiek Domein)

Indiepopformatie Waltzburg bracht afgelopen week de derde single van zijn debuutalbum uit. ‘Consensus’ is een pakkend en uptempo nummer met herkenbare Waltzburg-sound.

Waltzburg komt met single ‘Consensus’

‘Consensus’ is een van de oudere nummers dat het album gehaald heeft. Van een folky en akoestisch nummer, is ‘Consensus’ getransformeerd naar het tegenovergestelde: vrolijk en met een vol geluid waarbij vrijwel niets ontbreekt. Het nummer werd geschreven in de tijd waarin bandleden Nicole en Menno een relatie kregen, dat wat het ontstaan van Waltzburg tekent.

Debuutalbum in aantocht

De nieuwe single en de aankondiging van de release van het debuutalbum worden opgevolgd door een Nederlandse clubtour waarbij vrijwel alle grote steden worden aangedaan. Met eerdere release ‘Gotor’ zette Waltzburg de toon, en met‘Consensus’ pakt de band flink door. Inmiddels gaat het opwaarts voor de Nijmeegse indieband, die voor zichzelf en zijn fans een wereld creëerde vol gelaagde en energieke songs over tegenstrijdigheden in het dagelijks leven.

Dromerige video voor ‘Consensus’

Voor fans van Kevin Morby en Vampire Weekend is Waltzburg het perfecte, beginnende alternatieve bandje dat zich continue blijft ontwikkelen in de goede richting. Naast vrolijk en zomers is‘Consensus’ ook dat extra beetje romantiek dat we op grijze dagen vaak nodig hebben. Bij de single komt een dromerige video, te gek voor bergliefhebbers. Naast de video waarin de band tegen een backdrop van een berglandschap te zien is, kwamen we ook nog een van de eerdere versies van het nummer tegen tijdens een Sofar Sounds sessie in Amsterdam, afgelopen april.

YouTube player
YouTube player

 

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Waltzburg Nieuws