Callum Pitt brengt nieuwe single ‘Forgotten Kids’ uit

Geschreven door op 5 april 2019 om 12:00
Callum Pitt (cropped) (rechtenvrij)

Callum Pitt komt met zijn nieuwe single ‘Forgotten Kids’! Het nummer is afkomstig van zijn debuut EP ‘Poisoned Reveries’.

Callum Pitt brengt ‘Forgotten Kids’ uit

Alternatieve indie-folkzanger Callum Pitt komt met een nieuwe single! ‘Forgotten Kids‘ is te vinden op zijn debuut EP ‘Poisoned Reveries’. Eerdere singles van Callum vielen vooral binnen het indie-folk genre, maar ‘Forgotten Kids’ neigt meer naar pop dan indie-folk.

Zware onderwerpen met vrolijke toon

De sound van het nummer is in eerste instantie vrolijk en upbeat. Ondanks de vrolijke toon is de boodschap overigens niet vrolijk. “‘Forgotten Kids’ is about the rising poverty levels in the UK, it refers to rough sleepers and families having to use foodbanks, people who have been let down badly by our system,” vertelt Pitt.

Met teksten over maatschappelijke problemen volgt Callum in de voetsporen van songwriter Sam Fender. Het is volgens de zangers een goed teken dat deze boodschappen door een breed publiek gehoord worden. Beide muzikanten hopen dan ook een verschil te maken met hun muziek.

Veelbelovende carrière

De jonge songwriter heeft een veelbelovende carrière in het vooruitzicht, die op het moment vooral in Engeland een sneltreinvaart aan het nemen is. Samen met zijn band was hij het voorprogramma van onder andere Meadowlark, Dan Owen, Isaac Gracie en The Pale White. Deze zomer spelen ze onder andere op The Great Escape, Deer Shed en This Is Tomorrow festival.

Callum Pitt

Callum Pitt combineert folk riffs met zijn falsetstem en rijke harmonieën. Hij staat bekend om de zwaardere lading en boodschappen in zijn nummers. In 2017 bracht Pitt zijn debuutsingle ‘You’d Better Sell It While You Can‘ uit, dat werd opgepikt door grote nationale blogs in zijn thuisland Engeland.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.