The Paper Kites in februari 2019 naar Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 20 september 2018 om 14:04
The Paper Kites - fotocredits: thepaperkites - Wikimedia Comments (CC BY-SA 3.0)

De Australische groep The Paper Kites komt in februari 2019 weer naar Nederland. Op donderdag 14 februari speelt de band in het Amsterdamse Paradiso. 

The Paper Kites Tour

The Paper Kites beginnen volgend jaar aan hun Europese tour. Deze vindt plaats naar aanleiding van hun nieuwe album ‘On The Corner Where You Lived’, die op vrijdag 21 september wordt uitgebracht. Op 2 februari bijt de groep uit Melbourne het spits af in Wenen. Paradiso Amsterdam volgt op 14 februari 2019, op Valentijnsdag!

Tickets

Concertkaarten gaan op vrijdag 21 september om 10:00 uur in de verkoop via de site van Ticketmaster. Uitverkocht? Probeer het eens hier.

Debuut

De enige vrouw in het gezelschap, ‘Christina Lacy’, begint samen met ‘Sam Bentley’ met het schrijven van muziek op de middelbare school. Het duo kent elkaar van school, maar blijft ook daarna samen schrijven en optreden. Een aantal jaar later worden ‘David Powys’, ‘Sam Rasmussen’ en ‘Josh Bentley’ toegevoegd aan de band. De artiesten kennen elkaar uit hun oorspronkelijke stad Melbourne. Samen brengt de vijfkoppige formatie hun debuutsingle ‘Bloom‘ uit. Deze single is tevens te vinden op de EP ‘Woodland‘, die in Australië uit werd gebracht in 2012. In Nederland kwam de EP zes jaar later pas uit. Vanaf vrijdag 21 september kunnen we luisteren naar hun nieuwe album, dat naar eigen zeggen een nummer voor elke gemoedstoestand bevat.

 

Bron: Paradiso, Spotify, NPO2, NPO3fm

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.