Live Report: Sam Fender geeft strakke show in Paard Den Haag

Geschreven door op 20 september 2018 om 11:33
Sam Fender AFAS Live, Sam Fender - Fotocredits: Laura Rosierse (ArtiestenNieuws)

Op dinsdag 18 september speelde Sam Fender in het Haagse poppodium Paard. De Brit gaf een strakke show met een overdonderende set. Artiesten Nieuws was erbij en doet verslag!

Sam Fender in Paard

Ineens was hij daar, een jongen die een beetje lijkt op ’the boy next door’. Zodra hij zijn mond opentrekt blaast hij je echter volledig omver. Sam Fender stond eerder op een reeks festivals in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Leeds Festival en TRNSMT Festival in Glasgow. Nu is de artiest  dan eindelijk in Nederland met een concertreeks langs de Nederlandse poppodia, waaronder een compleet uitverkochte show in het Paard in Den Haag. Prachtig om te zien hoe een, voorheen ietwat verlegen, jongen tot leven komt op het podium.

Dialoog

Sam Fender en zijn bandleden zijn allen begin twintig en afkomstig uit Newcastle. Ze lijken wat overdonderd door de opkomst in Den Haag, maar tonen al snel een onvervalst enthousiasme. De bandledem zetten gezamenlijk een ontzettend strakke show neer. De stem van Fender, spatzuiver en onvergetelijk, gaat door merg en been. De bekende singles worden allen met luid applaus ontvangen.

Play God’ en ‘Friday Fighting’ zijn muzikale hoogstandjes die lang in het hoofd blijven hangen. De doordachte teksten van Sam Fender laten je vergeten dat deze songwriter pas begin twintig is. Een goed voorbeeld is ‘Dead Boys’. Een zwaar nummer over het hoge aantal zelfmoordpogingen onder jonge mannen in Engeland. Een item dat volgens de artiest meer aandacht verdient. Met zijn teksten probeert Sam Fender, naar eigen zeggen, het dialoog tussen mensen van alle leeftijden en achtergronden te bevorderen.

Sam Fender - Fotocredits: Laura Rosierse - Bron: Laura Rosierse

Sam Fender – Fotocredits: Laura Rosierse (ArtiestenNieuws)

‘Leave fast, or stay forever…’

De set wordt afgesloten met een uitvoering van ‘Leave Fast’. Fender trakteert het publiek daarbij op uithalen waar de hele zaal stil van slaat. Het kippenvel op de armen is een bewijs dat ‘Leave Fast’ en de stem van Fender een goede match zijn. ‘Leave fast, or stay forever…’ Sam, we hebben liever dat je voor altijd blijft.

Meer Sam?

Nieuwsgierig geworden naar Sam Fender? Deze week is de artiest te zien tijdens Indiestadt en ‘Van Alleen Naar Zachter’ in Paradiso, op Reeperbahn in Hamburg en op Kadepop in Groningen.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.