K3-Josje is nu echt toe aan pauze

Geschreven door op 25 februari 2010 om 13:10
K3 - Fotograaf: Theo Hendriks - Bron: Wikimedia Commons

Nieuwbakken K3’tje Josje heeft door het bevallingsverlof van Karen gedwongen pauze. En ze was er aan toe. De zangeres heeft een drukke periode.

„Het was een hectische tijd”, vertelt Josje. „Door het kraamverlof van Karen, die afgelopen week is bevallen van zoontje Sky, ben ik tot mei vrij. Lekker, even alles op een rijtje zetten.”

De afgelopen maanden is K3 als een stoomwals door het leven van Josje getrokken. „Als je me nu vraagt wat me het meeste is bijgebleven, moet ik er echt over nadenken”, zegt Josje, die al pratend zowaar af en toe een Belgisch accent heeft. „Het is zo overdonderend geweest. Gelukkig is werken bij K3 precies waar ik op had gehoopt: de leukste baan van de wereld.”Nadat ze in oktober K2 zoekt K3 won, verhuisde ze van Amsterdam naar Antwerpen, ging haar verkering uit én stapte in een razend druk K3-schema.

„Er is in korte tijd veel veranderd”, knikt de zangeres. „Dat mijn relatie overging, was vervelend. Maar er zijn tegelijkertijd zoveel mooie dingen gebeurd, dat ik niet bij de pakken neer ben gaan zitten.”

„Mijn nieuwe collega’s Karen en Kristel heb ik goed leren kennen. Het was natuurlijk best spannend om als nieuwkomer in K3 mee te gaan draaien. Maar ze hebben me alle ruimte gegeven om mezelf binnen de formatie te ontdekken. Het was nooit de bedoeling dat ik ’de nieuwe Kathleen’ zou worden, dat hebben ze me van meet af aan op het hart gedrukt. Ik ben haar opvolgster, niet haar vervangster. Aan Karen en Kristel heb ik ook nooit gemerkt dat ze mij vergeleken met Kathleen.”

Josje schudt haar hoofd: „Nee, ik heb geen contact meer met mijn voorgangster sinds we elkaar bij de finale van K2 zoekt K3 zagen. Dat is goed zo. Voor tips over het vak kan ik prima bij Karen en Kristel terecht. Bovendien heeft Kathleen haar solocarrière opgepakt. Voor mij is het juist fijn dat ik me als mezelf kan ontwikkelen binnen de groep.”

Vervolgt: „De tien jaar met Kathleen in K3 waren belangrijk, die geschiedenis mag nooit worden uitgewist. Karen en Kristel hebben met Kathleen een diepe vriendschap ontwikkeld, daar moet je niet aankomen. Ik heb mijn eigen plekje binnen de groep gekregen en daar ben ik blij om. In één ding hoop ik wel een beetje op Kathleen te lijken: ik zou graag net zoals zij zo’n lange, prachtige periode bij K3 willen beleven.”

Als de roodharige Karen na haar bevalling weer aan de slag gaat, is er voor de dames volop werk aan de winkel. „Vanaf mei gaan we ons voorbereiden op o.a. het zomerfestival, een nieuwe single, een nieuwe cd, opnames voor een televisiefilm, optredens in Plopsaland én onze tournee.” Josje knikt: „Vanaf die tijd zal er inderdaad weer minder tijd zijn voor mijn sociale contacten.”

„De afgelopen tijd heb ik door mijn werk minder familie en vrienden gesproken. Natuurlijk mis ik dat soms. Maar ik besef dat ik niet aan het andere einde van de wereld zit. Je kunt gewoon niet alles tegelijk doen. Gelukkig krijg ik veel begrip uit mijn omgeving. Ze weten dat ik me, zoals nu bijvoorbeeld, wel weer meld om af te spreken. Nu we een rustpauze hebben, heb ik een aantal dingen gepland: etentjes met vriendinnen, bezoekjes aan de sportschool, want sinds onze tournee klaar is, heb ik nauwelijks meer iets aan lichaamsbeweging gedaan. Héérlijk dat ik daar weer aan toe ga komen.”

Tussen de bedrijven door klust Josje in haar nieuwe woning. „Eindelijk ga ik mijn Antwerpse appartementje onder handen nemen en tot mijn thuis maken. De afgelopen maanden woonde ik er al wel maar was de inrichting half en half af. Het is belangrijk dat ik er bij de start van K3 in mei echt mijn eigen stekkie van heb kunnen maken. Dan heb ik weer écht een rustpunt.”

Bron: Telegraaf.nl

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · ·
Artikel Categorieën:
K3 Nieuws · Nieuws