TivoliVredenburg schrapt ‘racistische’ cowboys en indianenfeesten na ophef

Geschreven door op 23 februari 2018 om 17:12

TivoliVredenburg stopt met het organiseren van kinderfeesten met het thema cowboys en indianen. Het poppodium kwam tot deze keuze na beschuldigingen van racisme door de linkse actiegroep ‘De Grauwe Eeuw’. 

Geen cowboys en indianenfeesten meer in TivoliVredenburg

TivoliVredenburg herkent zich niet in de kritiek van de activisten en betreurt de ophef. Het poppodium organiseert daarom in de toekomst geen feesten meer met het thema. 

Het Wilde Westen’ was oorspronkelijk al bedoeld als eenmalig thema voor het kinderfestival. Een woordvoerder van de Tivoli gaf als reactie op het stoppen met de cowboys en indianenfeesten aan:

“Wij zijn een concertzaal voor iedereen. De samenleving is aan het veranderen en blijkbaar roept dit soort feesten heftige gevoelens op bij mensen.”

 

Beschuldigingen racisme door linkse actiegroep

Het cowboys en indianen thema van kinderfestival ‘My First Festival‘ kwam TivoliVredenburg op forse kritiek te staan van ‘De Grauwe Eeuw’. De extreem-linkse actiegroep is vooral bekend van een doodsbedreiging aan het adres van Sinterklaas.

De groep activisten deed vorig jaar juni aangifte van racisme tegen het poppodium. Zij beschuldigde de organisator van het kinderfestival  van ‘het vieren van de genocide’. ‘De Grauwe Eeuw’ stelde dat cowboys grotendeels verantwoordelijk zijn voor de genocide op de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De actiegroep maakte de volgende vergelijking:

“Een cowboys en indianenfeest is hetzelfde als een nazi’s en Jodenfeest”.

My First Festival

Vorig jaar organiseerde TivoliVredenburg op 4 juni voor het eerst het kinderfeest ‘My First Festival’ met het thema ‘het Wilde Westen’. Kinderen van twee tot twaalf jaar werden opgeroepen verkleed te komen en een cowboyhoed of indianentooi op te zetten.

De kinderen konden genieten van verschillende optredens die in het teken van cowboys en indianen stonden. Er stond ook een wigwam. Het doel van het festival is om kinderen met allerlei soorten muziek in aanraking te laten komen.

Bron: nos, ad, duic

 

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Appelpop 2018 maakt line-up compleet met zestien nieuwe namen De line-up van Appelpop 2018 is compleet! De organisatie van het gratis festival heeft de laatste zestien namen bekendgemaakt.  Line-up Appelpop 2018...
Lowlands Festival 2018 maakt wetenschapsprogramma bekend Het wetenschapsprogramma van Lowlands 2018 is bekend! De organisatie van het festival onthulde vanochtend welke science-activiteiten er allemaal op he...
The Gloaming brengt Ierse muziek naar TivoliVredenburg Utrecht The Gloaming komt weer naar Nederland! Het Amerikaans-Ierse gezelschap komt in februari 2019 naar TivoliVredenburg in Utrecht. The Gloaming naar Tivo...
Indiefolkband Villagers aankomend najaar naar Nederland Indiefolkband Villagers komt aankomend najaar terug naar Nederland! De Ierse band reist in november voor meerdere shows naar onder meer Utrecht en Ams...
The Incredible Dr. Pol in september naar TivoliVredenburg De wereldberoemde dierenarts Dr. Pol komt terug naar Nederland! De Drentse Jan Pol staat in september in het Utrechtse TivoliVredenburg.The Incr...
Interpol in november voor show naar TivoliVredenburg Interpol komt terug naar Nederland! De iconische Amerikaanse band reist aankomend najaar naar Utrecht voor een show in TivoliVredenburg.Interpol...
Artikel Categorieën:
Nieuws · TivoliVredenburg Nieuws · Venues

Reacties

  • Belachelijk dat Tivoli dat schrapt omdat een stel mafklappers dat wil. Hebben die lui niets anders te doen dan kinderfeestjes te verpesten??

    Anoniem 23 februari, 2018 22:05 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu