TivoliVredenburg schrapt ‘racistische’ cowboys en indianenfeesten na ophef

Geschreven door op 23 februari 2018 om 17:12

TivoliVredenburg stopt met het organiseren van kinderfeesten met het thema cowboys en indianen. Het poppodium kwam tot deze keuze na beschuldigingen van racisme door de linkse actiegroep ‘De Grauwe Eeuw’. 

Geen cowboys en indianenfeesten meer in TivoliVredenburg

TivoliVredenburg herkent zich niet in de kritiek van de activisten en betreurt de ophef. Het poppodium organiseert daarom in de toekomst geen feesten meer met het thema. 

Het Wilde Westen’ was oorspronkelijk al bedoeld als eenmalig thema voor het kinderfestival. Een woordvoerder van de Tivoli gaf als reactie op het stoppen met de cowboys en indianenfeesten aan:

“Wij zijn een concertzaal voor iedereen. De samenleving is aan het veranderen en blijkbaar roept dit soort feesten heftige gevoelens op bij mensen.”

 

Beschuldigingen racisme door linkse actiegroep

Het cowboys en indianen thema van kinderfestival ‘My First Festival‘ kwam TivoliVredenburg op forse kritiek te staan van ‘De Grauwe Eeuw’. De extreem-linkse actiegroep is vooral bekend van een doodsbedreiging aan het adres van Sinterklaas.

De groep activisten deed vorig jaar juni aangifte van racisme tegen het poppodium. Zij beschuldigde de organisator van het kinderfestival  van ‘het vieren van de genocide’. ‘De Grauwe Eeuw’ stelde dat cowboys grotendeels verantwoordelijk zijn voor de genocide op de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De actiegroep maakte de volgende vergelijking:

“Een cowboys en indianenfeest is hetzelfde als een nazi’s en Jodenfeest”.

My First Festival

Vorig jaar organiseerde TivoliVredenburg op 4 juni voor het eerst het kinderfeest ‘My First Festival’ met het thema ‘het Wilde Westen’. Kinderen van twee tot twaalf jaar werden opgeroepen verkleed te komen en een cowboyhoed of indianentooi op te zetten.

De kinderen konden genieten van verschillende optredens die in het teken van cowboys en indianen stonden. Er stond ook een wigwam. Het doel van het festival is om kinderen met allerlei soorten muziek in aanraking te laten komen.

Bron: nos, ad, duic

 

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Sólstafir brengt IJslandse rock naar TivoliVredenburg Goed nieuws voor fans van Sólstafir! In maart 2019 staat de IJslandse band in de Cloud Nine van TivoliVredenburg te Utrecht.  Sólstafir in TivoliVred...
Toch geen vierde dag voor Pinkpop 2019 Helaas komt er geen vierde dag voor de jubileumeditie van Pinkpop in 2019. Eerder gingen er geruchten rond over een vergunning voor een extra dag....
Rhye in juni 2019 naar Utrechtse TivoliVredenburg Rhye komt naar Nederland! Het concert van de Canadese zanger vindt plaats in de lente van 2019 te TivoliVredenburg.Rhye naar TivoliVredenburg R...
The Elvis Concert in lente 2019 naar TivoliVredenburg en Effenaar The Elvis Concert komt naar Nederland! In april 2018 staat de Elvis tributeband in de TivoliVredenburg en Effenaar.  The Elvis Concert naar Nederland...
Welcome to The Village kondigt o.a. Thomas Azier aan voor 2019 In juli 2019 vindt Welcome to The Village opnieuw plaats in Friesland! De eerste namen voor het vierdaagse festival zijn al bekendgemaakt.Eerste...
Line-up eindhow ‘3FM Serious Request: Lifeline’ bekendgemaakt De line-up voor de eindshow van '3FM Serious Request: Lifeline' is bekendgemaakt! Onder andere De Staat en HAEVN staan op het programma.Line-up ...
Artikel Categorieën:
Nieuws · TivoliVredenburg Nieuws · Venues

Reacties

  • Belachelijk dat Tivoli dat schrapt omdat een stel mafklappers dat wil. Hebben die lui niets anders te doen dan kinderfeestjes te verpesten??

    Anoniem 23 februari, 2018 22:05 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu