TivoliVredenburg schrapt ‘racistische’ cowboys en indianenfeesten na ophef

Geschreven door op 23 februari 2018 om 17:12

TivoliVredenburg stopt met het organiseren van kinderfeesten met het thema cowboys en indianen. Het poppodium kwam tot deze keuze na beschuldigingen van racisme door de linkse actiegroep ‘De Grauwe Eeuw’. 

Geen cowboys en indianenfeesten meer in TivoliVredenburg

TivoliVredenburg herkent zich niet in de kritiek van de activisten en betreurt de ophef. Het poppodium organiseert daarom in de toekomst geen feesten meer met het thema. 

Het Wilde Westen’ was oorspronkelijk al bedoeld als eenmalig thema voor het kinderfestival. Een woordvoerder van de Tivoli gaf als reactie op het stoppen met de cowboys en indianenfeesten aan:

“Wij zijn een concertzaal voor iedereen. De samenleving is aan het veranderen en blijkbaar roept dit soort feesten heftige gevoelens op bij mensen.”

 

Beschuldigingen racisme door linkse actiegroep

Het cowboys en indianen thema van kinderfestival ‘My First Festival‘ kwam TivoliVredenburg op forse kritiek te staan van ‘De Grauwe Eeuw’. De extreem-linkse actiegroep is vooral bekend van een doodsbedreiging aan het adres van Sinterklaas.

De groep activisten deed vorig jaar juni aangifte van racisme tegen het poppodium. Zij beschuldigde de organisator van het kinderfestival  van ‘het vieren van de genocide’. ‘De Grauwe Eeuw’ stelde dat cowboys grotendeels verantwoordelijk zijn voor de genocide op de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De actiegroep maakte de volgende vergelijking:

“Een cowboys en indianenfeest is hetzelfde als een nazi’s en Jodenfeest”.

My First Festival

Vorig jaar organiseerde TivoliVredenburg op 4 juni voor het eerst het kinderfeest ‘My First Festival’ met het thema ‘het Wilde Westen’. Kinderen van twee tot twaalf jaar werden opgeroepen verkleed te komen en een cowboyhoed of indianentooi op te zetten.

De kinderen konden genieten van verschillende optredens die in het teken van cowboys en indianen stonden. Er stond ook een wigwam. Het doel van het festival is om kinderen met allerlei soorten muziek in aanraking te laten komen.

Bron: nos, ad, duic

 

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Hanson samen met symfonieorkest naar TivoliVredenburg Utrecht Hanson speelt in februari 2019 samen met een symfonieorkest in TivoliVredenburg te Utrecht. Ook kondigt de Amerikaanse band een nieuw album aan.  Han...
One Ok Rock in december naar TivoliVredenburg Utrecht De band One Ok Rock komt terug naar Nederland! Maandag 10 december staat de Japanse groep in TivoliVredenburg in Utrecht. One Ok Rock naar Utrecht A...
Jacob Banks kondigt extra show in TivoliVredenburg aan Jacob Banks fans opgelet! De artiest staat een tweede avond in TivoliVredenburg Utrecht! De eerder aangekondigde show van 24 november is zo goed als u...
Hungry Music On Tour naar Amsterdam, Utrecht en Tilburg Het hippe technolabel Hungry Music komt eind 2018 naar Nederland! De Franse groep speelt in Amsterdam, Utrecht en Tilburg.Shows van Hungry Music ...
Rapper Donnie december 2018 op clubtour door Nederland Donnie, Maradonnie, Young Kermit... de rapper staat onder meerdere aliassen bekend. Deze winter start hij met zijn  Donnie Gaat Kwijt Tour' en treedt ...
Tedeschi Trucks Band in voorjaar 2019 naar Utrecht en Eindhoven De Amerikaanse Tedeschi Trucks Band gaat touren! In april 2019 komt de blues- en rockformatie naar TivoliVredenburg in Utrecht en het Muziekgebouw in ...
Artikel Categorieën:
Nieuws · TivoliVredenburg Nieuws · Venues

Reacties

  • Belachelijk dat Tivoli dat schrapt omdat een stel mafklappers dat wil. Hebben die lui niets anders te doen dan kinderfeestjes te verpesten??

    Anoniem 23 februari, 2018 22:05 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu