TivoliVredenburg schrapt ‘racistische’ cowboys en indianenfeesten na ophef

Geschreven door op 23 februari 2018 om 17:12

TivoliVredenburg stopt met het organiseren van kinderfeesten met het thema cowboys en indianen. Het poppodium kwam tot deze keuze na beschuldigingen van racisme door de linkse actiegroep ‘De Grauwe Eeuw’. 

Geen cowboys en indianenfeesten meer in TivoliVredenburg

TivoliVredenburg herkent zich niet in de kritiek van de activisten en betreurt de ophef. Het poppodium organiseert daarom in de toekomst geen feesten meer met het thema. 

Het Wilde Westen’ was oorspronkelijk al bedoeld als eenmalig thema voor het kinderfestival. Een woordvoerder van de Tivoli gaf als reactie op het stoppen met de cowboys en indianenfeesten aan:

“Wij zijn een concertzaal voor iedereen. De samenleving is aan het veranderen en blijkbaar roept dit soort feesten heftige gevoelens op bij mensen.”

 

Beschuldigingen racisme door linkse actiegroep

Het cowboys en indianen thema van kinderfestival ‘My First Festival‘ kwam TivoliVredenburg op forse kritiek te staan van ‘De Grauwe Eeuw’. De extreem-linkse actiegroep is vooral bekend van een doodsbedreiging aan het adres van Sinterklaas.

De groep activisten deed vorig jaar juni aangifte van racisme tegen het poppodium. Zij beschuldigde de organisator van het kinderfestival  van ‘het vieren van de genocide’. ‘De Grauwe Eeuw’ stelde dat cowboys grotendeels verantwoordelijk zijn voor de genocide op de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De actiegroep maakte de volgende vergelijking:

“Een cowboys en indianenfeest is hetzelfde als een nazi’s en Jodenfeest”.

My First Festival

Vorig jaar organiseerde TivoliVredenburg op 4 juni voor het eerst het kinderfeest ‘My First Festival’ met het thema ‘het Wilde Westen’. Kinderen van twee tot twaalf jaar werden opgeroepen verkleed te komen en een cowboyhoed of indianentooi op te zetten.

De kinderen konden genieten van verschillende optredens die in het teken van cowboys en indianen stonden. Er stond ook een wigwam. Het doel van het festival is om kinderen met allerlei soorten muziek in aanraking te laten komen.

Bron: nos, ad, duic

 

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Brit Floyd in oktober naar Muziekgebouw Eindhoven en TivoliVredenburg Brit Floyd komt terug naar Nederland! Het Britse Pink Floyd-eerbetoon reist aankomend najaar naar het midden en zuiden van het land, voor shows in Tiv...
Gitaarvirtuoos Greg Howe voor meerdere shows naar Nederland Gitarist Greg Howe komt naar Nederland! De Amerikaanse gitaarvirtuoos brengt zijn 'Wheelhouse Tour' aankomend najaar naar Utrecht en Zoetermeer....
Zanger Jacob Collier en Metropole Orkest samen naar TivoliVredenburg Jacob Collier en het Metropole Orkest komen samen naar TivoliVredenburg! De Britse zanger en het orkest reizen aankomende zomer naar het Utrechtse pop...
Danny Vera met tournee langs diverse Nederlandse poppodia Danny Vera gaat op tournee door Nederland! De huisartiest van het bekende programma Voetbal Inside treedt met een aantal shows op in het gehele land. ...
Folkrockband America aankomend najaar naar TivoliVredenburg America komt naar Nederland! De Britse folkrockband reist aankomend najaar naar Utrecht voor een show in TivoliVredenburg.America naar TivoliVre...
Ilse DeLange start in september met nieuwe clubtour Goed nieuws voor fans van Ilse DeLange! De zangeres start in september aan een nieuwe clubtour die haar langs poppodia door het hele land brengt....
Artikel Categorieën:
Nieuws · TivoliVredenburg Nieuws · Venues

Reacties

  • Belachelijk dat Tivoli dat schrapt omdat een stel mafklappers dat wil. Hebben die lui niets anders te doen dan kinderfeestjes te verpesten??

    Anoniem 23 februari, 2018 22:05 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu