Check deze Tiny Desk (Home) Concerts!

Geschreven door op 3 november 2020 om 16:27
NPR Music, Tiny Desk Concerts, Drummer - Licentie: Publiek Domein - Bron: Pexels

ADVERTORIAL: NPR Music is voor veel liefhebbers van muziek één van de favoriete kanalen op YouTube. Dit komt natuurlijk met name door de Tiny Desk Concerts. Dit zijn optredens van wereldberoemde, maar ook van onbekende, talentvolle, artiesten in een studio van NPR Music.

Tiny Desk (Home) Concerts

Door het coronavirus is dat op dit moment eigenlijk onmogelijk, maar zeker onverantwoord. Daarom is NPR Music met een alternatief gekomen: de Tiny Desk (Home) Concerts. Het is precies hetzelfde principe, maar net wat anders. De optredens worden namelijk niet opgenomen in de studio van NPR Music, maar gewoon vanuit het huis van de artiest. Zo hoeven zij ook geen Dakine rugzak of koffer in te pakken en het vliegtuig te nemen. De onderstaande vier Tiny Desk (Home) Concerts moet je zeker checken!

BTS

BTS is op het moment één van de bekendste bands ter wereld. Het zou dit jaar opnieuw naar Nederland komen, maar dat is dus niet gelukt vanwege het virus. Om alsnog van een concert van de Koreaanse boyband te genieten kun je naar hun Tiny Desk (Home) Concert kijken op YouTube. Ze beginnen het optreden met het wereldberoemde nummer ‘Dynamite’, wat de eerste single van de groep was die de nummer 1 positie wist te bereiken in de Verenigde Staten. Daarnaast spelen ze ook ‘Save ME’ en ‘Spring Day’, die respectievelijk in 2016 en 2017 zijn uitgebracht.

Billie Eilish

Wie is nou geen fan van Billie Eilish? Ze is anno 2020 één van de grootste popsterren ter wereld en heeft al verscheidene Grammy awards in de wacht weten te slepen, terwijl ze natuurlijk ook de maker van het meest recente James Bond liedje. In haar Tiny Desk (Home) Concert wordt ze vergezeld door haar broer Finneas, die ook ontzettend talentvol is. Samen zingen ze Billie’s hits ‘my future’ en ‘everything i wanted’. Als je al vaker Tiny Desk Concerts hebt gezien dan zul je de achtergrond vast herkennen. Spot je ook een Ted Baker tas?

Flatbush Zombies

Flatbush Zombies is een onwijs hippe band in de hiphop wereld op het moment. Toch zul je nooit hun muziek helemaal hebben ervaren totdat je naar een concert van ze bent geweest. Dat is tegenwoordig natuurlijk nogal moeilijk, maar door het Tiny Desk (Home) Concert van de Flatbush Zombies te bekijken kun je alsnog van hun muziek genieten. Zombie Juice, Meechy Darko en Erick Arc Elliott zijn de drie leden van de band, al had ook zo iemand Fjallraven Kanken kunnen heten. Samen spelen zij drie nummers: ‘when i’m gone’, ‘Palm Trees’ en ‘Afterlife’.

John Legend

NPR Music wist ook John Legend te strikken voor een Tiny Desk (Home) Concert. Hij heeft zijn optreden gefilmd in zijn eigen managementbedrijf Friends At Work, waar ook de rest van zijn band naartoe is gekomen. In totaal speelt Legend samen met de zeven leden van de band vier nummers: ‘Ooh Laa’, ‘Conversations in the Dark’, ‘Bigger Love’ en ‘Wild’. Al deze liedjes komen van zijn album genaamd ‘Bigger Love’. Bovendien is achter de band op een groot scherm het volgende te lezen: “Speak the truth, even if your voice shakes.

 

Bron: NPR Music

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.