Gert Verhulst: “Expliciete teksten van K3 teruggeschroefd”

Geschreven door op 24 april 2019 om 13:10
Gert Verhulst - Credits: Mitch S. - Bron: Wikiportret (CC BY 3.0)

Studio 100-baas Gert Verhulst heeft de teksten van K3 bewust “teruggeschroefd“. De nummers van tegenwoordig gaan niet meer over zwoele nachten en romances.

Teksten K3 teruggeschroefd

De expliciete teksten van K3 zijn geschiedenis. Waar de meidengroep vroeger nog zong over wilde nachten, ‘geen kreetjes en geen lachjes’ en ‘prins die mij doet gieren’, zingen de dames tegenwoordig alleen nog kindvriendelijke teksten. In een interview met het Belgische tijdschrift Knack vertelt Studio 100-baas Gert Verhulst dat de tekst bewust is “teruggeschroefd“.

K3 was oorspronkelijk niet bedoeld voor kinderen, hè,” vertelt Verhulst. “Een liedje als ‘Heyah Mama’ is inderdaad nogal expliciet: ‘laat mij vanavond naar je kamer komen, in duizend hete dromen’. Het is een beetje raar om dat voor een publiek van jonge kinderen te zingen, toch? Grappig genoeg is dat nog altijd het populairste K3-liedje.

Outfit

Ook de kleding is volgens velen wat expliciet. De interviewer van het Vlaamse tijdschrift laat weten dat een jonge vader iets opviel bij het zien van de videoclips. Josje Huisman zou volgens hem bijna altijd kortere rokjes dan de twee andere K3-meisjes dragen. Op de vraag of Gert dit deed om de papa’s te plezieren, lacht de programmamaker. “Daar hebben we écht nooit bij stilgestaan. Sowieso kiezen de meisjes in 90 procent van de gevallen zelf hun outfit. We bemoeien ons daar zo weinig mogelijk mee. Ervoor zorgen dat drie vrouwen met elkaar overeenkomen om hetzelfde te dragen is al moeilijk genoeg.

Geile Gert Verhulst

Het idee om de vulgaire teksten terug te schroeven zal niet bij Gertje vandaan zijn gekomen. Eerder maakte Verhulst al bekend dat hij “geil werd van het nummer ‘Honingbeer’ van het trio. Over het nummer vertelde hij in het programma Gert Last Year: “Ik vond dat vroeger zo wat een geil liedje, eigenlijk. Ja maar ja… Jij bent mijn grote lieve honingbeer met een laagje chocolade. Mmm… Ik draai je naar links en ik draai je naar rechts. Ik weet niet waar ik beginnen moet.”

Het nummer was overigens niet het enige van K3 waar Gert opgewonden van raakte. Zo heeft hij relaties gehad met twee van de dames van de groep. Verhulst is enkele jaren samen geweest met Karen Damen en verloor in 2012 zijn hart aan Josje Huisman.

 

Bron: Knack, Gert Last Year

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · K3 Nieuws · Nieuws · Roddels · WTF